Snapchat rullar ut Analysverktyg för utvalda användare

Att Snapchat legat efter när det kommer till analysverktyg är inte något nytt. Men nu ska det bli ändring på detta. Numera ska tio tusentals utvalda användare som skapar officiella Stories eller har ett stort antal följare få tillgång till bra mycket mer användarvänliga verktyg för att se vilka som tittar på deras Stories.
De nya analysverktygen ska visa följande:
Totala visningar och tid spenderad på Stories under föregående veckan, månaden eller året.
Dagliga unika användare som ser deras Stories, hur mycket tid har dom lagt i snitt och om dom tittar klart.
Demografin på tittarna som kön, ålder och region.
Med denna informationen skulle användare lättare kunna säkra sponsrat innehåll och produktplacering för sina Stories. Ett företag som säljer produkter med målgruppen unga män inom ett visst område plats bryr sig nödvändigtvis inte ifall en användare har 200 000 följare. Kan däremot användaren bevisa att den har just den målgruppen som företaget fokuserar på så är inte en affär långt bort.
Detta är ett tecken på hur Snapchat äntligen försöker ge stöd till influencers så att de fortsätter att överväga använda deras plattform. Genom att tidigare ignorera detta så har Snapchat stött bort sina användare och på så vis fått dom att använda sig av andra plattformar som Instagram eller YouTube.
När detta väl rullar ut till allmänheten så får vi se hur det kommer påverka Snapchat och ifall dom lyckas få tillbaka/behålla sina användare.
Läs mer om sociala medier

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.