Vero, flipp eller flopp?

Ifall du är aktiv på Instagram så har du förmodligen hört talas om Vero. Fler och fler användare har nämligen gått ut med att dom har börjat använda denna “nya” app.
Vero är en bilddelnings-app, likt Instagram, som startade 2015. För bara lite mer än en vecka sedan så var Vero så lågt rankad att den inte ens syntes i App Stores top 1500. Idag är den istället den mest populära appen på hela App Store. Den har till och med blivit så populär att dess servrar inte har klarat av trycket, många användare kan inte ladda upp sina bilder eller registrera sig för ett konto.
Appen beskriver sig själv som ett reklamfritt socialt nätverk “som låter dig vara dig själv”. Grundaren förklarade för CNBC att han startade appen för att han var frustrerad över sekretesspolicyn på andra sociala nätverk. I praktiken så är den väldigt lik Instagram, förutom ett par viktiga delar. Även fast dom flesta användarna verkar använda appen för att lägga upp bilder så låter Vero dig även dela texter och URL’s samt rekommendationer för böcker, TV-serier och filmer.
Det som verkar vara den största skillnaden, och även anledningen till att många är villiga att prova Vero är att den sorterar inlägg i bakvänd kronologisk ordning och inte via en algoritm så som Instagram har gjort sedan starten av förra året. Det är även möjligt att sortera andra användare beroende på vilken relation man har. Man kan sortera dom som vänner, nära vänner, bekanta eller bara som följare, via detta så kan man välja vilka man vill dela sina inlägg till.
Så hur tjänar Vero pengar? Eftersom det inte finns någon reklam på plattformen så är det korta svaret att dom inte gör det. I alla fall inte just nu. Vero har gått ut med att dom i framtiden kommer att använda sig av en form av subscription-system för att få ihop majoriteten av sin inkomst. I dagsläget så slipper du denna framtida kostnad om du har ett konto eller ifall du skaffar det inom den närmsta tiden.
Att Vero har lyckats ta fart och bli en av månadens mest populära och omtalade appar är ett faktum. Frågan är ifall dom kommer lyckas att hålla kvar sina användare och inte bara vara ännu en app som används i ett par månader, tills nästa intressanta alternativ dyker upp.
Läs mer om företagssidor på sociala medier.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.