Sponsra utanför BOXEN

Förr skänkte man pengar, fick ett diplom att hänga på väggen, eller också svepte firmanamnet förbi i tv-rutan på någon insamlingsgala. Sponsrade man en förening sträckte det sig väldigt sällan utanför arenan, om man nu inte lyckades få med sin logga på matchtröjan. Visst det var för en bra sak även då och pengarna man skänkte gjorde givetvis nytta. Men det tog liksom slut där, när lamporna slocknade och galan eller evenemanget var över. Om man hade bidragit med pengar glömdes det snabbt bort.
 
Nu har sponsringen och välgörenheten flyttats ut i den digitala offentligheten och man kan göra så mycket mer, dessutom får man som företag ut mer själv, hur smutsigt det än må låta. Som företag kan man idag hjälpa till att rikta strålkastaren på organisationen man vill hjälpa. På det sättet kan man förvalta och boosta pengarna man sponsrat med genom att lyfta deras projekt och verksamhet i sin egen marknadsföring. Om man jobbar med att visa upp de olika projekt man stödjer i sin egen marknadsföring, når man en redan frälst målgrupp som delar intresset för det man stödjer. Här är sociala medier perfekta kanaler för ändamålet. Men det är organisationerna och föreningarna som ändå sitter på trumfkorten här…
 
Förr köpte företaget gärna en reklamskylt på arenan som visades under säsongens hemmamatcher. För att ta ett exempel så kanske föreningen hade tio hemmamatcher med ett snitt på 500 åskådare, vilket i slutändan gav företaget 5000 visningar. Skulle samma förening som har, låt säga 500 följare på sociala medier, publicera ett intressant sportsligt inlägg där man kombinerar inlägget med sina sponsorer så har man antagligen 5000 visningar på en vecka med hjälp av följare och delningar. Möjligheterna att ge sponsrande företag avsevärt mycket mer exponering och bra valuta för sina satsade kronor är med andra ord väldigt stora idag till skillnad från förr. Här handlar det om att ta vara på möjligheter som föreningar idag har jämfört med förr. Och med tanke på att sociala medier är öppet under alla dygnets timmar, i 365 dagar om året, så är gränserna vidöppna för vad man som förening eller organisation kan göra.

Föreningarna sitter med andra ord i en guldsits om de lyckas ta till vara på möjligheterna som finns med att exponera företagen lite mer modernt. Sponsring är i dagsläget bara ett finare ord för annonsplats, och kan man i förlängningen jobba mer aktivt mot sina följare kan man hitta vägar till helt andra förhandlingsmöjligheter gentemot företagen. Det blir en win-win situation där företag och organisation håller varandra i handen och bygger sina varumärken gemensamt. Det tjänar givetvis alla på.

 

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.