Nu lanseras Facebook Jobs i Sverige

Förra året utmanade Facebook det Schibsted-ägda företaget Blocket om köp- och säljmarknaden. Nu lanseras möjligheten för företag att skapa jobbannonser och för arbetssökande att söka dessa jobb direkt på det sociala nätverket i mer än 40 länder, Sverige inkluderat.

Det är gratis för företag och personer i det sociala nätverket att använda funktionen. Sedan verktyget lanserades i USA under förra året har Facebook lagt till funktioner som gör det möjligt för företag att skapa jobbannonser, hantera applikationer och schemalägga intervjuer. Arbetssökande kan skapa jobbnotiser för de typer av roller som intresserar dem. Den internationella expansionen som nu äger rum kan hjälpa Facebook att konkurrera med andra rekryterings- och jobbplattformar som LinkedIn och Monster.se.

Beslutet togs förra året efter att Facebook lagt märke till att företagen redan skickade in jobbsökningar på sina företagssidor. Dom har fokuserat på att försöka göra verktyget så enkelt och snabbt att använda som möjligt. Arbetssökandes arbetshistoria och annan offentlig information i deras Facebook-profiler kommer automatiskt fylla i jobbannonser som de visar intresse för. Företag kan skapa jobbannonser som innehåller information som jobbtyp, löneinformation och plats. Företag kan också betala för att nå en riktade målgrupp, på samma sätt som att köpa övrig Facebook-annonsering.

“Det viktigaste med verktyget är att det är enkelt, gratis och en väg för de 70 miljoner aktiva företag på vår plattform att ansluta sig till de 2 miljarder användare som har Facebook”, säger Facebooks vice president, Alex Himel i en intervju. “Beteendet fanns redan, vi försöker bara göra det enklare.”

Facebook har kontinuerligt utökat sitt utbud av företagstjänster. Under förra året lanserades Facebook Workplace, ett internt chat- och samarbetsverktyg för företag som tidigare kallades “Facebook på jobbet”. Verktyget används idag av mer än 30 000 organisationer. Plattformen konkurrerar idag med applikationer som Slack och Microsofts Yammer.

Kortfattat så fortsätter Facebook arbetet med att få sina användare att stanna kvar, och de utnyttjar den otroliga räckvidd de skaffat sig under åren till fullo. Vi kan inte se att detta kommer ändras i framtiden.

Läs mer: Facebook – allt i ett?

Läs mer: Video-cover på Facebook

Läs mer om: Företagssidor på Facebook

Läs mer om: Annonsering på Facebook

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.