Jobba med rätt Influencer

Sedan människor har bott tillsammans i samhällen har det funnits Influencers. Det finns alltid någon med hög social status som folk ser upp till av olika anledningar. Idag mäts status ofta i antal följare och därav är Influencer-marknadsföring hett just nu. Det har resulterat i att Influencern i sig är en rejäl kraft att räkna med, men har även själv blivit mer kräsen med vilka dom väljer att jobba med. Många som jobbar med marknadsföring förutspår att Influencers kommer att vara helt integrerat i alla marknadsföring om 3 år.
Google Trends rapporterar att intresset för Influencer-marknadsföring har sprungit ifrån email-utskick, SEO, marknadsföring på sociala medier och content marketing. Notera att det bara är intresset som har ökat, inte nödvändigtvis genomslagskraften.
Marknadsförare lever i en hård tid och det gäller att komma igenom bruset på någon sätt. Rätt influencer kan attrahera, engagera, konvertera, göra kunder lojala och bli förespråkare för varumärket.
Det viktiga är att man har stenkoll på sin målgrupp och vilka Influencers som är viktiga för sitt företag. Här är det otroligt viktigt att vara noga med sin research och rekrytera rätt influencer. Involvera gärna Influencern själv i hur upplägget ska se ut. Dom om några känner ju till hur hens egna följare fungerar.
Om man känner sig redo för att börja satsa på Influencer-marknadsföring ska man också se till att anlita experter som kan sin sak med att utveckla en strategi. Det vore tråkigt att tappa bort den sista men väl så viktiga pusselbiten.
Läs mer om: E-post
Läs mer om: SEO
Läs mer om: Varumärkesstrategi

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.