Tips till en bra mailsignatur

Under väldigt många år har företagare använt sig av en standardiserad email-signatur: titel, namn på företaget och telefonummer. Ibland finns det ingen signatur över huvud taget. Här förbiser man dock en möjlighet, ifall man börjar bygga på sin signatur med sociala media ikoner som tex. Facebook, Twitter och LinkedIn så får man ut mycket mer av sitt mail. Man kan även lägga till en länk där mottagare kan skriva in sig i en mail-lista och och ändra till en profilbild med information om sin produktlinje. Resultaten kommer troligtvis att visa sig nästan omedelbart. Följare och förfrågningar ökar och folk som man vanligen inte har kontakt med kommer att återkoppla. Det handlar om att ge sig själv så stora möjligheter som möjligt att få svar på det mail man skickat.

Email signaturer bör inte bara vara ett namn och nummer i slutet av mailet, utan istället en till möjlighet för dig att marknadsföra dina tjänster. Email kommer nämligen numera oftast från en källa vi kan lite på, åtminstone när vi mailar med arbetsrelaterade människor. När vi läser mail så är vi i “work-mode”, vi är noggrannare på att läsa igenom allt väsentligt och visar mera uppmärksamhet på signaturen.

Tänk på det såhär, ifall ditt företag skickar ca 100 email per dag, då är det ca 100 interaktioner där du har möjlighet att gratis marknadsföra det du vill lyfta fram. Vad som däremot är en viktig detalj är att inte slänga in alltför mycket i din signatur. En alltför lång signatur kan lätt hamna i “irriterande”-territoriet. Lösningen? Typiskt svenskt sagt, håll det lagom.

En liten bit färg: Färg får ögat att dra sig åt det hållet. Håll det snyggt här. Ingen vill se ett telefonnummer i superstark lila.

Säg det med en bild: Istället för en https-länk, bifoga en så kallad “call to action”-knapp med t.ex “klicka här”. Kombinera detta med färg och man har genast något som kommer dra till sig blickar.

Undvik citat: Hur mycket man än gillar Tolkien eller Dalai Lama så är ett citat sällan en bra idé. Gör dig själv en tjänst och skippa det.

Läs mer om: Mailsignaturer

Läs mer om: E-post för företag

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.