Generation Z

Att vi nuförtiden blir mer och mer digitaliserade är inte direkt någon nyhet. I en studie gjord av Adobe i Storbritannien så spenderar så kallade Millennials ca 8,5 timmar om dagen på att konsumera någon form av digitalt innehåll. Personer inom kategorin Generation Z spenderar så mycket som 10,6 timmar om dagen. Även fast studien är gjord i UK så kan vi se stora liknelser med detta i norden. Studien på 1000 individer visar även att den mest populära metoden att ta del av content är via telefonen. Millennials och Gen Z spenderar ca 5,2 – 5,9 timmar om dagen på att ta del av content på detta sättet.

Vad är då en Millennial och Generation Z? Millennial är en bred term för att kategorisera personer födda runt 1981-2001 medan Generation Z beskriver personer födda under 2000-talet, individer som har växt upp med teknologi så som smart phones.

Eftersom man spenderar mer och mer tid med att konstant ta in content så är det viktigare än någonsin att innehållet är autentiskt, väldesignat och relevant. Att en hemsida är anpassad för både mobiler, datorer och pads är idag en självklarhet. Ifall den inte håller dagens standard så riskerar man att konsumenten kommer scrolla vidare och leta efter någonting mer relevant för dom.

Studien visar också att konsumenter fortfarande visar en positiv reaktion på kommersiellt innehåll, så som annonser. Så länge det är, som tidigare nämnt, autentisk, väldesignat och relevant för dom själva. Majoriteten menar att så länge dom har en positiv upplevelse så kan dom tänka sig att köpa från den specifika sidan, 26% menar att dom till och med kan vara villiga att dela sidan med sina vänner. Viktigt att ha detta i åtanke när man skapar content. Vi blir konstant bombarderade nuförtiden och har helt enkelt inte tid för content med kass kvalitet. Dygnet har helt enkelt för få timmar.

Läs mer om: Responsiv Design

Läs mer om: Grafisk Profil

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.