Google tar bort 100 annonser i sekunden

Google har fått mycket kritik dom senaste åren för den mängd ”dåligt” och ”olämpligt” innehåll det finns i deras kanaler. Främst video- och bildannonser som lurar användaren till irrelevanta landningssidor. Givetvis jobbar dom kontinuerligt för att förbättra sina algoritmer för att lokalisera dessa annonser.

Efter ett år med varumärkessäkerhetsfrågor och falska nyheter släppte Google sin senaste förtroende- och säkerhetsrapport som förklarar de åtgärder dom vidtagit för att bekämpa annonsbedrägerier, skadliga program och innehållsbedrägerier. Nu säger Google att dom under 2017 tog bort mer än 3,2 miljarder annonser som kränkte deras annonseringsriktlinjer, vilket nästan fördubblade de 1,7 miljarder annonser som tagits bort året innan. Scott Spencer, Googles direktör för hållbara annonser, säger att det är mer än 100 dåliga annonser per sekund.

I rapporten säger Google att dom under 2017 tog bort:

66 miljoner “trick-to-click” -annonser.

79 miljoner annonser som skickade användare till skadliga webbplatser.

400 000 webbplatser med malware (skadliga program).

48 miljoner annonser som ledde till oönskad programinstallation.

För ett år sedan meddelade Google sina nya säkerhetsskyddskontroller för video- och bildannonser, vilket skapade riktlinjer som förbjöd intäktsgenerering av olämpligt och kontroversiellt innehåll. I samband med dessa policyuppdateringar säger Google att dom tog bort 320 000 publicister som bröt mot reglerna och svartlistade 90 000 webbplatser och 700 000 mobilappar.

“Efter att vi utvidgat vår policy mot farligt och inkräktande innehåll i april 2017 för att täcka ytterligare former av diskriminering och olämplighet, tog vi bort Google-annonser från 8 700 sidor som bröt mot dom nya riktlinjerna”, säger Spencer.

Vid utvärdering av webbplatser som missrepresenterar sig, till exempel webbsidor som försöker dra in annonspengar med domäner som nära efterliknar dom av legitima webbplatser, fann Google att ett litet antal utgivare stod för huvuddelen av dessa överträdelser. Av dom 11 000 webbplatser som granskades för möjlig missrepresentation, blockades 650 webbplatser och 90 utgivare stängdes av från Googles nätverk.

I det stora hela så får man ändå säga att Google gör sitt bästa för att hålla innehållet i sina kanaler relevant för användarna. Att många annonser faller bort kan givetvis vara av ont uppsåt men den stora delen borttagna annonser beror troligtvis på okunskap från företag som sköter om denna delen själva. Att ha koll på alla regeländringar som görs och olika riktlinjer är ett heltidsjobb och givetvis kan det bli så att man missförstått vad man får göra och hur man gör det på rätt sätt.

Läs mer om: Google Display-nätverk

Läs mer om: Google AdWords

Läs mer om: Annonsering på YouTube

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.