Byt din grafiska profil

Även om man gillar svart kostym bör man inte ha samma kostym i 10 år. Modet förändras, snitten på kostymen, höjden på midjan, axelvaddar eller inte axelvaddar. Ska man hänga med så gäller det att byta ibland, det förstår dom allra flesta av oss.
Samma sak är det med grafiskt maner och logotyp. Även om grundtanken för logotypen kan vara samma så behöver man oftast arbeta om logotypen efter ett par år för att hålla sig relevant och aktuell. Grundtanken kan som sagt vara samma. Har man ett björnhuvud som logotyp kan man fortfarande ha det om man vill, det behöver kanske bara omarbetas lite för att passa den rådande designstandarden.
När digital design gjorde sitt intåg på 90-talet var det mycket starka färger och geometriska former i olika mönster. För ett par år sedan skulle allting glänsa, ha skuggor och se någorlunda realistiskt ut. Sedan kom Flat design in i bilden. Man skalade bort en massa blänk och reflektioner som tidigare varit lite av en designstandard. Microsoft började med flat design redan 2006, efter det körde dom flat design i ”smyg” fram till 2011 när Windows 8 släpptes. Apple följde efter 2013 med sitt IOS7 för iPhone. När OS X Yosemite släpptes 2014 till deras datorer slog flat design igenom med full kraft på riktigt.
Flat design har fortfarande pole position och det kommer inte att ändras i första taget. Även om det parallellt finns många designtrender så har det börjat svänga igen och man ser att vissa delar av den ”fruktade” 90-tals designen börjar komma tillbaka med geometriska former fyllda med gradienter av starka färger. Gärna rosa, turkos och lila.
Det är sånt som formgivare rynkat på näsan åt i många år nu. Frågan är vart det tar vägen. Det finns många olika vägar att gå när det gäller design och i slutändan gäller det att välja det som är rätt för varumärket.
Läs mer om: Grafisk Profil
Läs mer om: Branding
Läs mer om: Logotyp

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.