Youtube har fler användare än Facebook

Facebook har länge ansetts ha den största användarbasen sett till hela världen och undersökningar visar att dom hade 2.13 miljarder användare i månaden sista kvartalet 2017. Det är en kraft att räkna med. Youtube å andra sidan kommer inte upp i samma antal användare men kan ändå stoltsera med 1.57 miljarder användare i månaden.
Trots att Facebook fortfarande är störst verkar det som att trenden börja svänga och enligt en undersökning som nyligen gjordes i USA använde 73% av dom tillfrågade Youtube, kontra 68% för Facebook. Experter har länge flaggat för att Youtube kommer att bli nästa stora plattform där man som företag borde finnas med, så det var ju bara en tidsfråga innan det skulle börja visa sig i statistiken.
Undersökningen gäller ju bara USA i detta fallet, men dom brukar sätta trender som resten av världen hänger på förr eller senare. Man kan återigen dra slutsatsen att rörlig bild är det som kommer att gälla i framtiden. Det kommer alltså att bli viktigare än någonsin, för företag som vill bygga varumärke och tala till sin målgrupp, att producera och få ut rörligt innehåll. Frågan man ska ställa sig är om man som företag vill vara tidig på bollen, eller om man har råd att vara sist.
 
Läs mer om: Reklamfilm
Läs mer om: Videoannonsering
Läs mer om: Animerad Film

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.