Podcast – en växande trend

Enligt en undersökning av Acast så lyssnade 23% av 1335 vuxna in England på minst en podcast i månaden, en siffra som säkerligen kan jämföras med svenskarnas vanor. I takt med att det blir lättare att lyssna på podcasts i form av iTunes, Spotify och liknande tjänster så kommer denna siffran förmodligen att växa.
Annonsörer har genom podcasts kunnat marknadsföra sig själva till en målgrupp som alltid har varit svår att nå ut till – dom som använder sig av adblockers. Annonser via podcasts integreras nämligen sömnlöst in i podden på ett sätt som inte känns lika påtvingat, värden för podcasten brukar vanligtvis få berätta om produkten med egna ord istället för att spela upp en reklamsnutt som ett radioprogram skulle göra.
Vad som är viktigt för annonsörer är att matcha tonen i podcasten och se till att vara relevant för vad podcasten handlar om. I takt med att podcasts fortsätter att växa så ser vi ökade möjligheter för samarbete mellan varumärken och podcasts.
Lyssna på våran podcast, TopBorn Talks: Soundcloud, iTunes
Läs vårt digitala magasin: TopBorn Magazine

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.