Få fler följare på Instagram med hjälp av Nametags

Instagram tar ännu en gång en idé från Snapchat. Instagram ska nämligen börja testa någonting dom har valt att kalla “Nametags”, en funktion snarlik Snapchats Snapcodes.
Nametags låter användaren skapa en bild som andra användare kan scanna via Instagram Stories-kameran för att följa någon. Denna funktionen kommer först och främst göra det lättare användare att få flera följare, men det mest intressanta är hur företag och märken kommer kunna använda sig av dessa bilder utanför appen i form av affischer eller på paketering för att få fler följare till deras digitala plattform.
Att kunna marknadsföra och skaffa sig fler följare utanför appen är det mest intressanta med denna nya funktionen. Enligt TechCrunch så ska det nämligen gå att anpassa utseendet på Nametags som i grunden är en variant av QR-kod, hittills så ska valmöjligheterna tyvärr vara begränsat till enbart bakgrundsfärg och val av emoji men ifall detta utvecklas i framtiden så kan vi se stora möjligheter för företag att marknadsföra sitt konto analogt i form av paketering eller posters.
Läs också: Instagram Shopping lanseras i fler länder
Läs också: Snapchat rullar ut Analysverktyg för utvalda användare
 

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.