Veckans bästa reklamfilm

Att använda sig av humor för att marknadsföra något så alldagligt som livsmedel är något som vi i Sverige har stor erfarenhet av. Vi syftar självklart på ICAs reklamserie som pågått sedan 2001. Det franska bolaget Monoprix har nu provat något liknande för att marknadsföra sin nya hemkörningstjänst.
I filmen ser vi en ung kvinna på väg hem som helt plötsligt märker att “The Worst Song In The World” har kommit in på hennes spellista. Låten tillsammans med videon är helt underbart rolig, full med klyschor som ett saxofonsolo, rappvers från ingenstans och självklart en del på spanska. Vi får i slutet av videon veta varför hon inte bara skippar denna hemska låt.
Filmen är producerad av byrån Rosepark – “Vi försökte skriva en sång som var så långt ifrån en ung kvinnas smak som bara möjligt, fast samtidigt kan vara en av de där sångerna hon i hemlighet faktiskt tycker om. Även fast hon aldrig skulle medge det” säger Gilles Fichteberg, medgrundare av Rosepark.
Att låten fastnar kan vi inte förneka, men se vad ni tycker själva. Grymt jobb av Rosepark och Monoprix!
 

 
Läs mer om: Filmproduktion
Läs mer om: Reklamfilm

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.