Utnyttja Micro-Moments på rätt sätt

Varje gång man öppnar mailen eller går ut på sociala media möts man av en lavin av erbjudanden från en uppsjö olika företag som man oftast inte är intresserad av. Kunden kanske inte är intresserad av att köpa någonting alls för tillfället och då blir det lite fel och uppfattas irriterande.
Om kunden däremot vill ha information och inte hittar den med en gång blir det inte bra heller. Det är en mycket svår balansgång för de flesta varumärken. Därför lägger man mycket energi på att fånga kundens uppmärksamhet i precis rätt ögonblick, när kunden är i precis rätt sinnesstämning, solen står rätt på himlen och är precis rätt i processen, vare sig det gäller köp eller information. Det kallas för ett micro-moment.
Micro-moment betyder att användarna nuförtiden förväntar sig att få information direkt när de behöver och vill. När en potentiell kund söker information är det viktigt att den finns där. Det börjar fler och fler företag att inse. Begreppet micro-moment blir bara större och större, speciellt eftersom mobilanvändandet har ökat så mycket och fortsätter att öka hela tiden. Missar man som företag chansen att fånga kunden som är i sitt ”micro-moment” riskerar man att någon annan får chansen eftersom alla slåss om kunderna i det konstanta mediabruset.
Vad folk mest vill ha nuförtiden är tips och råd om hur dom ska göra, även för småsaker. För ett par år sedan sökte kunder om information för att köpa ”high consideration” produkter. De produkter som nu ökar mest är ”low consideration” produkter t.ex. tandborstar och paraplyer. Det visar att folk researchar minsta lilla grej man ska köpa, helt enkelt bara för att man kan. Dom förväntar sig att informationen dom söker kommer att finnas där direkt. Därför är det viktigt som företag att var på tårna när chansen ges.
Se till att ditt varumärke är lätt att hitta och att informationen är tillgängligt när folk behöver det, då kommer dom ihåg dig i sitt micro-moment.
 
Läs vårt digitala magasin – TopBorn Magazine

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.