Facebooks nya användarvillkor – vad du behöver veta

Ifall din Facebook-sida har börjat se annorlunda ut eller ifall du helt plötsligt har blivit tillfrågad ifall du godkänner att din information blir delad, så kan du tacka GDPR för detta: Facebook har nämligen börjat rulla ut nya sekretessvillkor för att stämma in med de nya dataskyddslagar som EU sätter i verket 25 maj 2018.
Facebook har gått ut med att dom ska bli mer tydliga så att användare vet vad för typ information som samlas in och även vara tydligare med att användare själva ska kunna ge sitt godkännande för detta.
Här är vad Facebook nu har infört:
• Facebook ska låta användare få ge sitt godkännande för att se riktad reklam baserat på deras politiska och religiösa tillhörighet samt vilken relationsstatus dom har delat på sina profiler. Detta gäller också riktad reklam baserad på övrig information som Facebook samlat in. Dom ska även göra det lättare för användare att radera information dom inte vill ska delas.
• Användare ska även få göra valet att stänga av Facebooks ansiktsigenkänning.
• Facebook ska även be användare att godkänna deras nya användarvillkor som nyligen blivit uppdaterade.
• Användare under 18 kommer ha några nya funktioner som t.ex. att kräva en förälders tillstånd för att Facebook ska få visa riktad reklam.
Detta är ett initiativ från Facebook för att bli tydligare med vad användare går med på innan dom godkänner villkoren, och även göra det lättare att leta upp och radera den information Facebook har.
 
Läs också: En liten notis bara… 
Läs också: Nu lanseras Facebook Jobs i Sverige

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.