Nu blir vi fler på kontoret

Vi vill passa på och välkomna vår nya kollega Jolin Skoglund som kommer jobba hos oss hädanefter. Vi satte oss ner och ställde några frågor så att både vi och ni kan få lära känna henne lite bättre.
Vi tänkte börja med en väldigt klyschig fråga, vad gillar du att göra på fritiden?
Jag har alltid haft ett intresse för musik så jag och en kompis har en popduo som vi kallar för HannaJolin.
Kul! Hur tänker ni kring att bygga ert eget varumärke och hur gör ni för att sticka ut från resten av alla artister? Det är ju en tuff bransch att verka inom.
Popmusik är en väldigt stor genre som det är, speciellt när det kommer till tjejduos. Vi letade efter ett forum där vi kunde marknadsföra oss själva på. Instagram, Facebook och andra sociala medier är såklart jättebra kanaler att använda sig av. Men när vi kollade igenom musikgenren av poddar på iTunes så märkte vi direkt att det knappt fanns någon podd där som leddes av tjejer och vi såg en chans att lösa det själva helt enkelt. Vi spelar vår egen musik varje vecka och våra lyssnare får lära känna människorna bakom musiken och inte bara ett varumärke. Det blir inte bara ännu en låt på radion.
Det där med att göra podd har ju blivit mer och mer vanligt, eftersom man nu med relativt enkla medel kan producera en egen podd . I samband med detta så blir det ännu viktigare att ha en målgrupp. Vilken är er målgrupp?
Vi visste direkt att vi ville fokusera in oss på målgruppen unga tjejer eftersom den låg oss närmast personligen, därav namnet på vår podd, ”Girl Talk”. Vi valde att istället för att försöka nå ut med vår podd på alla möjliga sociala medier där ute så ville vi fokusera oss på dom som vår målgrupp huvudsakligen använde sig utav, som Instagram och Facebook.
Vad skönt att höra att ni har prickat in er målgrupp. Sånt tänker vi på varje dag! Du har ju två månader kvar på din utbildning och vi har snott dig lite i förskott. Vad är det för utbildning du går?
Jag pluggar webbstrateg på IT-Högskolan i Göteborg.
Passande, att veta vad man får och inte får göra inom marknadsföring kan vara en snårig stig att gå på. Hur har din utbildning hjälpt dig med detta?
Jag insåg väldigt fort att det är mycket bredare än vad jag trodde. Det finns så mycket mera regler och riktlinjer än vad gemene man vet om. Sverige har ju sina lagar och Facebook har sina regler gällande marknadsföring som man måste följa. Det har verkligen bidragit till hur jag lägger upp specifika strategier för varje kanal när jag vet vad jag får och inte får göra rent juridiskt.
Vi kan inte mer än att hålla med på den punkten. Sista, och kanske bästa frågan: hur känns det att börja på TopBorn?
Det känns väldigt bra, jag trivs redan här. Jag ser fram mot att få ”göra på riktigt” och få arbetslivserfarenhet inom denna branschen. Det är stor skillnad på vad jag lär mig i skolbänken och på riktigt arbetslivserfarenhet. Jag hoppas mest på att få bidra med mitt egna tänk och att kunna hjälpa till att bidra till den ständiga förändringen och driva utvecklingen framåt. Både min egen och TopBorns.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.