Facebook vs Tinder.

Nu gör Facebook sig redo för sin debut på dejtingmarknaden. Ja du läste helt rätt! Facebook planerar att under 2018 lansera en funktion som låter användarna hitta kärleken direkt i appen. Publiken jublar och aktiekursen för Tinder-appen sjunker dramatiskt med 20%. Tinder har mött samma öde som Blocket, En ny konkurrent med en stark användarbas. Tinder, som i nuläget förlitar sig på data från just Facebook, kommer alltså snart att få konkurrens av Facebook själva.

Facebook fortsätter med ljus och lykta att leta efter vad användarna är ute efter. Det solklara svaret fann de i användarnas profiler, 200 miljoner användare listar sig nämligen som singlar. Med en unik algoritm kommer Facebook matcha användare med varandra. Detta baserat på gemensamma intressen och gemensamma vänner. Kan tyckas som ett märkligt initiativ att i efterdyningarna av Cambridge Analytica-skandalen satsa på att få ut ännu fler personliga uppgifter från sina användare. Facebooks funktion kommer kort och gott heta ”Dating” och integreras i den befintliga appen som ett tillval. Dating kommer ha en egen meddelandefunktion och vara tillgänglig endast när användaren aktiverar funktionen.

Stämningen verkar minst sagt inte vara på topp mellan giganterna. Mandy Ginsberg, CEO på Match Group som äger Appen Tinder hälsar Facebook välkomna till deras typ av verksamhet. Mandy lägger till i sitt uttalande att de är förbryllade utav timingen på Facebooks nya funktion med tanke på all personlig och känslig data som kommer vara tvungen att hanteras. Detta är dock inte första gången som Facebook sätter sina käppar i hjulet för Tinder. Med de nya reglerna i samband med skandalen gav de tredjepartsapplikationer som använder Facebook vissa svårigheter. En del Tinder-användare upptäckte nyligen att de inte kunde logga in i dejting-tjänsten, utan hamnade i en inloggnings-loop då appen inte kunde verifiera information från Facebook.

Om detta är ett naturligt steg i rätt riktning eller ett snedsteg återstår att se. Då ”Dating” inte är ute på marknaden kan det endast spekuleras om hur många användare som kommer nyttja den nya tjänsten. Tinder har till sin fördel att även om Facebook har fler användare så är de inte en specificerad dejting-app. Dessutom spökar förstås integritetsfrågan: kan man lita på Facebook?

Läs också: Nu lanseras Facebook Jobs i Sverige

Läs också: Facebook – allt i ett?

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.