Instagram lägger till musik

Nu förbereder sig Instagram för att deras användare ska kunna lägga till ytterligare en dimension till sina stories. Den här gången är det ljud som ska kunnas lägga till, och närmare bestämt musik. Enligt Techcrunch så ska funktionen få namnet ”music stickers”. Användare har länge efterlyst fler redigeringsmöjligheter för videos på Instagram. Facebook som även äger Instagram har länge förhandlat med skivbolagen och det har spekulerats i att dom ska komma ut med någon form av konkurrent till Spotify. Nu verkar det dock som att förhandlingarna mynnar ut i den här funktionen istället.
I vilket fall känns den här funktionen väldigt välkommen, det tycker nog inte bara vi. Som det ser ut i dagsläget så måste man sätta igång musik från telefonens egna högtalare på hög volym för att det ska komma med i sin Story. Det känns inte optimalt av två anledningar, dels lämnar ljudkvalitén en hel del att önska och dels behöver man ”ljudförorena” området i sin närhet med musiken. Det är något människorna runtomkring eventuellt inte uppskattar alls. ”Music stickers” verkar kunna bli lösningen på bägge dom problemen och samtidigt lägga till ytterligare ett sätt att vara personlig när det gäller Stories.
Med sin stora användarbas verkar Spotify vara det självklara valet för Instagram att samarbeta med. Vi hoppas ju verkligen att man får mycket musik att välja mellan, oavsett vilka Instagram väljer att starta samarbete med. Man vill givetvis ha möjlighet att göra den perfekta Storyn med sin favoritmusik som soundtrack. Vad som händer får framtiden utvisa. Vi är i alla fall hoppfulla, det är ett som är säkert.
 
Läs också: Uppdatering: Instagram Shopping lanseras i fler länder
Läs också: Få fler följare på Instagram med hjälp av Nametags

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.