Fler nya funktioner på Instagram

Instagram har börjat testa en ny boknings och betaltjänst som ska ingå i Instagram-appen. Som det ser ut just nu så kommer den tillåta användare att boka och göra betalningar till företagsprofiler sömlöst från appen. För tillfället så är denna funktion enbart tillgänglig för ett fåtal utvalda användare och företag på Instagram.
Instagram gick ut med detta så sent som i Mars förra året och menade då att dom jobbade på en funktion som tillät användare att boka tjänster från ett företags företagsprofil på appen – men nu när tjänsten är under test så kan vi se från testerna att tjänsten även innehåller en betalfunktion.
Användare kommer kunna registrera ett betal eller kreditkort genom deras Instagramprofil och sedan skapa en form av säkerhetskod för att skydda sina uppgifter. Via detta så kommer det vara möjligt att göra betalningar utan att behöva lämna appen. Enligt en artikel från TechCrunch så har Instagram sagt att dom även har planer att expandera betalfunktionen så att man t.ex ska kunna boka och köpa filmbiljetter via appen.
Instagram har det senaste jobbat mer och mer på handelsfunktioner för märken och företag på deras plattform. Förra månaden så skrev vi om hur Instagram Shopping blev tillgängligt i åtta fler länder, Sverige inkluderat. Det ska bli intressant att följa utvecklingen av Instagrams nya handelsfunktioner och se vilka möjligheter detta kommer att ge till både stora och små handelsföretag.
Läs mer om: Instagram Shopping
Läs mer om: Annonsering på Instagram

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.