Content bör vara riktad och personlig

I slutet av April gjordes en undersökning av Evergage. Det visade sig att 98% av dom professionella marknadsförare som deltog i studien fått positiva resultat genom att anpassa sitt content efter sina kunder. Så mycket som 78% ansåg att anpassad content efter kund har en “stark” eller “extrem” effekt.
Dock så var inte alla deltagare lika säkra på sina metoder för att kunna anpassa sig efter sina kunder. Bara 12% ansåg att dom var “väldigt” eller “extremt” nöjda med nivån på sin anpassning. Runt 38% menade att dom var “måttligt” nöjda med sin insats. Detta är något som fortfarande håller på att listas ut, ifall ett företag har mer än 1000 olika kunder så kan det fort bli svårt att skapa individuell content för alla.
Vi kan själva se vikten i att anpassa sig efter kunderna. Det som funkar för en specifik målgrupp, lämpar sig nödvändigtvis inte för en annan. Det är naturligt att individer vill ha att göra med företag som “känner” dom och deras preferenser. Det är här det är en marknadsförares jobb att leverera. Enligt Evergages rapport så håller 88% med om att deras kunder och potentiella kunder numera förväntar sig någon form av personligt anpassad upplevelse.
Att tweaka något så simpelt som nyhetsbrev baserat på en kunds tidigare preferenser kan gå en lång väg. Tester från OneSpot visade att ett mail med anpassat innehåll har en bra mycket större chans att bli öppnat än ett som inte har det. Något som vi absolut håller med om.
Nuförtiden så blir vi konstant bombarderade av content när vi är ute på nätet. För att sticka ut och få bättre resultat så bör man jobba med content som på något sätt är tweakat för sin specifika kund eller åtminstone den målgrupp dom tillhör.
Nu kan du som läst detta, efter allt snack om content, fundera på varför vi har en bild där ett glatt gäng skålar med glasen fyllda av (lätt)öl.
Läs också: Utnyttja Micro-Moments på rätt sätt

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.