YouTube Music kommer snart

YouTube har nyligen gått ut med att dom ska lansera sin egna musikstreaming-tjänst, YouTube Music, redan 22 Maj. Tanken är att YouTubes nya tjänst ska konkurrera med Spotify och iTunes. YouTube Music kommer finnas både som app och desktop-app för att streama musik, titta på musikvideor, lyssna på remixer, covers och även se live-framträdanden. Tanken är att det ska vara en app där man tar del av musik i alla dess former. Man ska inte längre behöva hoppa mellan olika musikappar och YouTube säger dom i sin bloggpost.
Precis som med andra appar så ska även YouTube Music anpassas efter användarens preferenser. Men en av det mest intressanta funktionerna är att det ska gå att söka efter låtar genom att bara skriva in en textrad eller fras som t.ex.”den där hipsterlåten med visslingen”.
Det kommer vara möjligt att använda sig av YouTube Music gratis, men då kommer annonser spelas upp då och då, precis som det funkar med Spotify’s gratisversion. YouTube Music Premium, som den betalda versionen kommer att heta, kommer tillåta dig att ladda ner musik via appen för att kunna lyssna på musik även när du inte har något internetuppkoppling. Största anledningen till att använda betalversionen är främst för att slippa reklamavbrott mitt i musiken.
Tyvärr så kommer inte YouTube Music att släppas i Sverige 22:a Maj, men däremot så ingår Sverige i deras planerade release-schema för andra länder. Det ska bli intressant att se ifall YouTube kan konkurrera med dom etablerade streaming-tjänsterna som finns på marknaden. I vilket fall som helst så är konkurrens alltid bra. Ifall du är intresserad och vill veta när tjänsten kommer till Sverige så kan du skriva upp dig på YouTubes mail-lista.
Läs också: Instagram lägger till musik

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.