Rörlig bild dominerar på Sociala Medier

Att rörlig bild börjar bli allt vanligare och mer populärt på sociala medier går inte att förneka. I en studie som Coresight Research gjort kan vi se att så mycket som 72% av användare föredrar video framför text. Baserat på ytterligare data från Cisco så menar Coresight att vi kommer att få se en fortsatt ökning  mellan 2018 – 2021. Kanske till och med så mycket som 29%.
Största anledningen till varför video har ökat i popularitet är hur enkelt är för användare att ta in informationen. Istället för att behöva ta sig tiden att plöja igenom information via text så kan användaren luta sig tillbaka och få den “uppläst” för sig. Men detta är inte den enda anledningen till varför rörlig bild har ökat i populäritet. Vi har idag bra mycket snabbare internet och smart phones har blivit bättre anpassade för videos, vilket har gjort det hela mycket mer anpassat för detta format.
Så ifall du inte redan har börjat överväga att använda dig av rörlig bild så är det hög tid att du gör det. Möjligheterna med videos är många. Du kan t.ex. använda dig av Stories, som används i större utsträckning och ökar i popularitet hela tiden. Det som uppskattas mest och utvecklas snabbast är dock Live streaming. Att följa ett evenemang eller ett företags vardag just i stunden är för många det som är mest spännande och på grund av det är det där man kan nå ut med sitt varumärke på bästa vis. Möjligheterna är många och statistiken talar sitt tydliga språk.
 

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.