Smart Home-enheter blir allt vanligare

Det är inte bara samhället som digitaliserar sig, utan även hemmen. Att införskaffa sig Smart Home-enheter som Google Home eller Amazons Alexa börjar bli väldigt populärt i framförallt USA, Kina och Sydkorea. Enligt vissa rapporter så har det under första kvartalet 2018 skickats 36,2% fler Google Home Enheter än tidigare. Rätt bra tycker vi!
Men vad är då Smart Home-enheter och hur fungerar dom?
Se det som en digital hjälpreda, ungefär som Siri fast istället för att enbart fungera för din Smart Phone så kopplas dessa enheter upp till ditt hem via WiFi. Du kan integrera dom med andra enheter du kopplat upp, som t.ex. Google Chromecast eller Smart Lights (lampor som du kan styra via WiFi). Du kan ge din Smart Home-enhet kommandon som “släck ljusen i vardagsrummet, “spela musik” eller “beställ mer tandkräm”. Väldigt bekvämt helt enkelt.
I takt med att fler och fler i sverige skaffar Smart Home-enheter till sina hem så kommer det troligtvis leda till att röstkommandon för att googla kommer bli allt vanligare. Därför blir det i framtiden ännu viktigare för företag att anpassa sin sökmotoroptimering så att den funkar så bra som möjligt för röstkommandon. En aspekt som tidigare hamnat lite i skymundan.
Vi tycker att utvecklingen är spännande och väntar tålmodigt på att dessa produkter ska fungera lika bra i sverige som dom gör i andra länder.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.