"Fakebook" jobbar hårt för att städa upp i ditt flöde.

Det är blir bara vanligare och vanligare att man hör termen Fake News. Detta är något som giganten Facebook får alltmer kritik för från användare och media, då deras plattform ofta används för att sprida felaktigheter. Facebook har tagit beslutet att jobba aktivt för att motverka Fake News och har nu gått ut med en egen “lösning” på problemet som kommer inkluderas i Facebook Watch.
I Facebook Watch kommer Facebook lyfta fram vad dom anser som pålitliga nyhetskällor i videoform för sina användare. Nyhetskällorna har full kontroll för sitt innehåll, som kommer vara unikt för Facebook, och hur dom väljer att presentera det. I framtiden så kommer även Facebook Watch att lyfta fram lokala nyhetskällor för att göra nyheterna mer relevanta för användaren. Det talas om veckosammanfattningar, dagliga genomgångar av nyheter samt senaste nytt, som även i Sverige förklaras bäst som Breaking News.
Kan detta vara ett sätt för Facebook att få mer kontroll över vad som delas på plattformen eller kommer det öka möjligheten för nyhetskällor som t.ex. “Rävnyheter” att nå ut med felaktig information? Den som lever får se.
 
Läs också: Content bör vara riktad och personlig
 

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.