Instagram Shopping utökas med funktioner för Stories

E-commerce håller på att bli allt mer vanligt inom sociala medier. Vi har tidigare berättat om Instagram Shoppings intåg i Sverige och nu utökas Shopping med funktioner på Instagram Stories. Från och med idag så har ett fåtal utvalda företag tillgång till en ny funktion som gör det möjligt att lägga till en kundvagnsknapp i deras Stories. Genom att klicka på knappen så får användaren tillgång till produktinformation vilket innefattar mer bilder på den utvalda produkten, bilder på andra produkter som finns i Storyn och beskrivning av produkten. Sist men inte minst så kommer det även finnas en länk som tar användaren direkt till företagets hemsida för att kunna köpa produkten.
Stories börjar bli mer och mer populärt bland användare, så att lyfta fram funktioner för Instagram Shopping även där och inte bara i flödet känns som en självklar väg att gå. I sitt pressmeddelande så skriver Instagram om hur detta kommer bli en stor fördel för sina användare som är kunniga inom mode och vad som är “inne” för stunden. Många användare nyttjar nämligen Instagram som ett verktyg för att följa dom senaste trenderna och dom senaste släppen från klädmärken som dom är intresserade av.
Att göra det lättare för användare att kunna köpa produkter utan att behöva lämna den plattformen man är på ser vi som en positiv förändring. Ifall detta blir lika funktionsdugligt som Shopping i flödet får vi se, men troligtvis kommer det att bli precis lika uppskattat.
 
Läs också: Uppdatering: Instagram Shopping lanseras i fler länder

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.