Den passiva uppsökande kunden

Känslan när kunden själv letar upp dig är fantastisk. Dock är det kanske inte så ofta som man vill. Det kommer inte av sig själv heller, det ligger hårt arbete bakom. Nu när allt sker digitalt och man sällan är ensam i sin bransch gäller det att skilja sig från sina konkurrenter.
En förutsättning är att man har en bra website som har bra funktioner, snygg design, koll på sin målgrupp och sin USP eller USP:ar om man nu har flera. När man har dom bitarna klara kan man jobba med Inbound Marketing, det skiljer sig tvärt från det gamla Outbound marketing som traditionellt har inneburit att man ställer sig på den bästa platsen, sedan skriker man ut sitt budskap, råkar någon reagera så har man nått sitt mål. Man slösar en massa energi på att ”skrika” på folk som inte bryr sig. Sedan ett par år väljer många företag alltså att gå åt helt andra hållet med Inbound Marketing. Det finns som sagt många företag som har anammat det, för dom som inte gjort det än är det läge att tänka till.
Ett sätt att jobba med Inbound är att man skapar content i form av artiklar, blogginlägg, guider eller white papers som man lägger upp på sin hemsida. I materialet använder man sin egen expertis för att t.ex. lösa ett problem som kunder kan tänkas ha. Sysslar man med nätverk/IT skulle rubriken kunna vara. ”Hur man sätter upp det perfekta nätverket” eller ”Säkra ditt kontorsnätverk för 2018”
När majoriteten av befolkningen har en fråga ställer man den till Google, som ju är ”the go to guy” när man har frågor. Människor som letar information om hur man sätter upp ett säkert nätverk kommer att hitta din artikel. På det sättet driver man trafik till företagets hemsida. Om man har content med bra kvalité kommer förhoppningsvis också andra människor länka till din guide från olika andra sidor. Det gillar Google och du belönas med högre ranking när användare söker. När man jobbar på det sättet stärks varumärket och man bygger upp sin auktoritet genom att visa sin kunskap. Lägger man dessutom till en funktion på siten som gör att man får ladda ner materialet genom att ange sin mailadress får man rykande färska säljleads att jobba med. Den som laddar ner har ju redan visat intresse för din produkt och själv angett sin mailadress.
Då har motståndet som man normalt kanske upplever när man ringer och kallsäljer till en kund minskat avsevärt. Kom ihåg att det inte är någon fara att bjuda på lite kunskap. När varumärket har växt och vunnit auktoritet inom sitt område kommer det ligga nära till hands för kunderna. Man blir precis som Google ”the go to guy” och då har man en guldposition.
 
Läs vårt digitala magasin: TopBorn Magazine

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.