Google förtydligar mobile-first

Som svar till förvirringen angående Google nya mobile first-indexering så har Google släppt en serie av Tweets för att klara upp dom mest vanliga missförstånden.
Här har ni en sammanfattning av allt som Google senast klargjort:
Med mobile first-indexering så indexerar Google URL:en av den mobilanpassade versionen av sidan. När det är separata URL:ar för mobil och dator så visar Google mobil-URL:en för mobilanvändare och dator-URL:en för datoranvändare. I båda fallen så kommer det indexerade innehållet vara den mobila versionen.
Antal sökrobotar: Det totala antalet URL:ar som rökrobotar går igenom varje dag kommer i det stora hela inte att förändras. Men balansen kommer att skifta från att som tidigare vara datorrobotar till att mest vara mobilrobotar.
Gömda sidor: Google visar inte gömda sidor för många mobile first-indexerade sidor. Detta är en bugg och kommer lösas för eller senare. Det är bara en UI-bugg så crawling, indexering och ranking är inte påverkat av detta.
Hastighetsuppdatering: Google ska rulla ut en hastighetsuppdateringen nu i Juli. Detta är inte relaterat till mobile first-indexeringen.
UI för mobila hemsidor: Att använda sig menyer som tex “hamburgare” och “dragspel” på mobila hemsidor ska fortfarande vara okej.
Angående krav: Mobilvänligt innehåll och mobilresponsiv layout är inte ett krav för mobile first-indexering. Sidor utan mobilversioner som fortfarande funkar på mobiler är därför fortsatt kvalificerade för indexering.
Läs också: Google mobile-first index

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.