Reklamkampanj med oväntad utgång

Företag har idag alla möjligheter att på ett snabbt sätt nå ut till nya och gamla kunder via sociala medier. Det enda som behövs är att fånga uppmärksamheten hos alla ”proffsskrollare”. Vissa företag känner då att ett byte av sin produkt mot en insats av konsumenten är en bra idé för att få till ett buzz i flödena.
En franchisetagare av Dominos Pizza i Ryssland är ett av dessa företag. Kampanjen gick ut på att du som kund skulle få 100 pizzor per år i 100 år ifall du tatuerade in deras logga och sedan publicerade detta på sociala medier. 
Allt frid och fröjd kan man tänka sig, då detta genererade väldigt mycket trafik till deras konton på sociala medier. Problemet för företaget var bara att 350 glada ryssar var otroligt snabba på att gå och gadda sig. Dominos-pizzerian fick avbryta kampanjen nästan direkt då deras beräkningar av hur många pizzor dom skulle bli tvungna att skänka bort skiljde sig ofantligt mycket från det faktiska resultatet. En enkel sak för att undvika detta hade kunnat vara att erbjudandet gällde för ett förbestämt antal personer.
Funderar ni som företag på göra något i stil med detta för att driva social media-trafik till era konton så fundera igenom allt väldigt noggrant. Att gå ut med en kampanj och sedan dra tillbaka den i stort sett på direkten är inget vi kan rekommendera. Lägg hellre mer tid på att fundera igenom hur ni formulerar erbjudandet och vad kostnaden kan bli gentemot vad ni kan vinna av det hela. 
Tankevurpor kan alla få, men att skapa ”bad will” genom att dra tillbaka ett erbjudande på direkten och sen även gå back ekonomiskt är såklart inte bra för någon.
Med detta sagt. Du som kan tänka dig att tatuera in vår logga är välkommen att komma förbi kontoret och hämta 10……
 
https://www.topborn.com/sv/reklambyra/

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.