Google köper annonsplatser av AdBlock Plus

AdBlock Plus är den mest använda annonsblockeraren på Chrome, Safari, Firefox, Android och iOS. Det är ett gratisverktyg som förhindrar pop-ups och stänger ute annonsörer när du besöker sidor på nätet.
Det är ingen nyhet att Eyeo, skaparna till AdBlock Plus, tillåter vissa sorters annonser att synas även fast du har deras verktyg installerat. Att Google är ett av företagen som är ”vitlistade” är däremot inget som tidigare varit officiellt.
Genom undersökningar har det framkommit att endast 25% av användarna vill ha en internet-upplevelse helt utan annonser. Med andra ord så finns det ett visst intresse av att se ”rätt” sorts annons. AdBlock vill i det stora hela förhindra att läsarens upplevelse ska påverkas av annonsering och dom vill genom sina relativt hårda kriterier motverka just detta. 
Annonser får tex. visas över, under och vid sidan av det primära innehållet. Bilder kan förekomma om dom inte tar för mycket fokus från övrigt innehåll på webbsidan. Rörliga annonser och annonsering med ljud är strängt förbjudet.
Att Google är ett av företagen som tagit saken i egna händer och samarbetar med AdBlock Plus borde inte vara chockerande för någon. Det vi kan vara säkra på är att dom måste hålla sig till reglerna, precis som alla andra.
 
https://www.topborn.com/sv/kommunikationsbyra/om-topborn/blogg-nyheter/andra-nyheter/google-fortydligar-mobile-first/
https://www.topborn.com/sv/kommunikationsbyra/om-topborn/blogg-nyheter/andra-nyheter/googles-annonsnatverk-blir-mer-transparent/
 

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.