Hur bemöter man kritik i Sociala Medier?

Många företag är oroliga över negativ uppmärksamhet på sociala medier. Kritik på sociala medier behöver inte alltid betyda kris, inte om kritiken hanteras på rätt sätt. Här nedan finns sju tips på vilket tankesätt och strategi man kan använda vid bemötande utav kritik.
1. HA EN HÖG SVARSFREKVENS.
Tålamodet på en missnöjd användare brukar i regel vara kort. Finns inte tiden att ge ett utförligt svar bör man informera personen som lämnat sin kritik om just detta, att ni tagit del av synpunkterna och återkommer snarast.
2. BEMÖT KRITIK PÅ ETT LUGNT SÄTT.
Att svara respektfullt garanterar inte att användaren ändrar åsikt. Ha i åtanke att man inte vet vem som kommer läsa de svar som lämnas till er kritiker på sociala medier. Bemöt de som inte delar samma mening med respekt och lugnt språk, detta kan i sin tur påverka bilden av företaget positivt.
3. TA DET INTE PERSONLIGT.
Kunder eller användare kan vara irriterade och känna att de interagerar med ett varumärke snarare än en person. Ta därför ingenting personligt.
4. BE OM URSÄKT.
En av de vanligare fällorna är att gå in i försvarsposition. Alla gör misstag och desto snabbare man erkänner misstagen desto mindre irritation byggs upp.
5. SAKLIGA OCH ÄRLIGA SVAR.
När man svarar en meningsskiljare så gäller det att vara ärlig och saklig. Undanflykter eller diffusa förklaringar tjänar inget till. Håll en lugn och trevlig ton i svaren och försök att svara på alla frågor eller klagomål.
6. HÄNVISA TILL POLICYN.
Ta fram en policy i hur företaget hanterar kritik och nedsättande kommentarer på sociala medier. Det finns fördelar med att publicera denna policy så att det går att hänvisa till denna när en person blir blockerad eller får en kommentar raderad.
7. ANVÄND FILTER.
Sidor som t.ex. Facebook, Youtube och Instagram har funktioner som gör att man kan blockera kommentarer innehållande utvalda ord. Vilka ord som ingår i dessa utvalda reglerar användaren till kontot manuellt.
Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.