Hur håller man sin hemsida intressant?

Tiden när man letade upp en byrå, lät dom bygga en hemsida, betalade byråns faktura och tackade för sig är över. Förr om åren var det så det funkade. När det var dags några år senare så upprepade man processen. Idag behöver man jobba kontinuerligt med sin hemsida för att hålla den relevant och levande.
Här kommer en checklista på några saker man bör tänka på när man jobbar med sin hemsida.

  • Tydliga knappar med bra copy som uppmanar besökaren att göra det man vill. Hjälp också besökaren i sina beslut med rätt information och knappar där dom förväntar sig att hitta det.
  • Håll sidan uppdaterad med bra content. I längden blir det inte så spännande att komma tillbaka till en hemsida där det inte händer något. T.ex. en sida där en blogg uppdaterades för 7 månader sedan eller där samma gamla referens-case ligger kvar år efter år.
  • Om man fortfarande kör på HTTP protokollet är det bara att ta tjuren vid hornen och byta till HTTPS. Det går i regel på ett par minuter men gör stor skillnad för besökarens säkerhet. Det är givetvis viktigt att inte låta andra komma åt informationen som skickas mellan besökaren och ens hemsida.
  • Dom allra flesta använder sig idag av sina smartphones för att leta efter tjänster och produkter. Om man ser till statistik är det helt vansinnigt att inte se till att företagets hemsida fungerar på ett smidigt sätt i mobilt läge.
  • Användare förväntar sig att sidan sidan ska ladda på under 2 sekunder, blir det över 4 sekunder äventyras kundnöjdheten och man riskerar att kunder i frustration lämnar sidan, för att aldrig återvända. Se till att hemsidan är optimerad så att den inte blir seg att ladda.
  • Man berättar en hel del för sina besökare genom att ha en snyggt designad hemsida. Besökarna kommer garanterat tycka att man är ett företag som hänger med i utvecklingen om man har en fräsch och levande hemsida som funkar på alla enheter. Hemsidan är som ett skyltfönster och ert ansikte utåt.

 

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.