Julkalender på Sociala Medier

Oavsett bransch och vilka produkter och tjänster man erbjuder så har det blivit vanligare att företag väljer att ha en julkalender för sina följare på sociala medier. Här kommer några tips på varianter man kan använda sig av.
Dagliga erbjudanden:

Era följare kommer vilja återvända till er kampanj varje dag för att se vilken rabatt eller erbjudande dom kan få. Variera era rabatter genom att erbjuda olika tjänster eller produkter varje dag. Rabatterna behöver inte vara stora. Även små erbjudanden är tillräckliga ifall ni kan få tag i potentiella kunder.
Tävlingar:

Ett bra sätt att att skapa intresse bland följarna är att skapa tävlingar där dom samtidigt får lära sig något om er som företag. Be följarna svara på en intressant fråga eller lösa en gåta. I vissa branscher kan en fototävling vara högst relevant. Säljer ni produkter så kan ni tex be följarna lägga ut bilder med jultema och era produkter, en egen hashtag för tävlingen gör att ni lätt kan gå igenom tävlingsbidragen.

Se till att följa regler och lagar gällande tävlingar på sociala medier.

Variera ert content varje dag men följ gärna en röd tråd så att följarna lätt känner igen ert inlägg så att dom kan stanna upp i flödet. Allt som oftast scrollas det fort nu för tiden.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.