Om användardata

Innan digitaliseringen gjorde sitt intåg i vårt samhälle ringde man hem till folk och undersökte om deras vanor, hur dom konsumerade och vilka värderingar dom hade. Ett ganska trubbigt verktyg kan man tänka idag. Resultatet kunde säkert vara lite tveksamt på sina håll. Alla kanske inte var jättesugna på att svara helt sanningsenligt alla gånger, när det ringde någon och frågade en massa konstiga frågor. De som blev tillfrågade förskönade såklart sanningen och sa säkert ibland det som dom trodde att undersökaren ville höra. Om man kopplar på att man i de allra flesta fall har ett socialt filter så fort man pratar med någon kan det också urholka kvalitén på undersökningen. En följd av det var att det inte riktigt gick att lita på svaren man hade samlat in.
Det har varit många larm senaste tiden om att användardata missbrukats för högst tvivelaktiga syften. Vissa
användare känner sig säkert lite nervösa och undrar kanske om det går att lita på dom som samlar in data om
människors beteende på nätet. Det finns väl kanske tillfällen när det inte känns så bra, även för oss som berörs av det dagligen. Men man ska komma ihåg att det i de allra flesta fallen är bra med att använda sig av användardata för att pricka rätt med sin marknadsföring.
Det är faktiskt så att om man lutar sig mot användardata när man lägger upp planer för sin marknadsföring kan man i de allra flesta fall dra nytta av statistik om hur olika människor beter sig på nätet. Man får ta del av en ofiltrerad sanning om vad folk gör på nätet, vad dom gillar och vad dom köper.
Man kan likna det vid att gå till en affär där dom känner en väldigt väl. Dom kommer att plocka fram produkter som dom vet att du gillar. Relevansen på det dom visar dig ökar och chansen att dom träffar rätt är mycket större eftersom dom känner dig sedan innan. Dom kommer antagligen inte visa dig en grön tröja om du bara har köpt svarta och gråa hela tiden innan och visat dig helt ointresserad av alla gröna tröjor dom visat dig tidigare.
Som kund har man en väldig vinning i att konstant inte bli visade en massa saker man inte är intresserad av. Det är det ingen som varken har tid eller tålamod med idag. Hela upplevelsen blir lidande och man riskerar att irritera bort kunden. Det känns ju väldigt onödigt om det nu finns bra verktyg för att öka relevansen på det som erbjuds kunderna.
Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.