Dags att byta till HTTPS!

Det gamla Netscape som numera är ganska bortglömt fick en riktigt bra idé redan 1994. Man kände att säkerheten när användare skulle skicka känslig information till en server på internet lämnade en del att önska. Det har hänt en hel del i utvecklingen sedan dess men principen är densamma. Det är först på senare år som fler företag har fått upp ögonen för HTTPS.
HTTP-PROTOKOLLET
Många sidor använder fortfarande det gamla HTTP-protokollet som skickar ren textinformation. Problemet med det protokollet är att man både kan råka ut för s.k ”tjuvlyssning” och ”MitM” (Man in the Middle) attacker. Det är när en hackare, om den vill, ganska enkelt kan komma åt informationen när den skickas mellan dator och server.
Man behöver egentligen inte känna efter speciellt länge för att tycka att det känns lite obehagligt att vem som helst kan se sin känsliga information helt okrypterat på nätet. Det är fullt normalt och inget konstigt med det.
HTTPS-PROTOKOLLET
För att säkert kunna skicka känslig information som t.ex kontokorts-uppgifter upprättar HTTPS en säker krypterad anslutning mellan dator och server. Det är alltså bara användarens dator och servern som kan se informationen som skickas mellan dom.
En hackare kan fortfarande se vilka sidor du besöker. Det går också att läsa av ett mönster och på det sättet samla information om vem du är och vad du brukar titta på. Själva informationen du anger ligger ändå skyddad, så man behöver inte blir rädd för det.
Sett ur ett SEO-perspektiv finns det även där skäl att byta till HTTPS, bland annat tyckte även Google i Augusti 2014 att det var viktigt att ha en säker anslutning. Man beslutade att göra HTTPS till en parameter för rankningen på webbsidor. Eftersom alla borde vilja ligga högt på Googles hemsides-ranking är det något många borde se över. Viktigt att komma ihåg är ta hjälp av en byrå så att inte den ranking man redan har eventuellt försvinner.

Kontakta oss för att få hjälp att byta till HTTPS

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.