Varför print?

Direkt från skrivaren eller tryckpressen och rakt ner i papperskorgen. Trots att det digitala numera i stort sett dödat det printade finns det fortfarande tillfällen när ett papper av rätt pappersvikt och kvalité i handen är mycket mer effektfullt än en digital annons på Facebook eller Instagram. Det ska man inte sticka under stol med, det beror på målgruppen, vart den finns och vilken strategi man behöver använda sig av för att nå dom.
Men oavsett om någon läser det printade materialet eller inte kommer avsändaren förmodligen aldrig veta hur läsaren har läst, interagerat eller om han eller hon visat för sina vänner. Det är liksom svårt att mäta vad någon gör med ett papper, mer än just svara på ett erbjudande, och det erbjudandet kan man generellt lika gärna ge på något annat sätt. Om man slutar att slentrianmässigt printa allt sitt material och tänker om lite finns det massa fördelar. När man bara skickar iväg eller lägger kommunikationen i handen på någon har man ingen aning vart det tar vägen.
Genom att arbeta digitalt och använda HTML5 kan man även arbeta med remarketing på ett smidigt sätt. Förr behövde man klippa ut och fylla i ordersedlar och formulär osv. för hand och posta. Nu kan man istället producera sitt ”printmaterial” digitalt så att mottagaren kan fylla i på sin smartphone eller dator. Informationen om hur användaren har uppfört sig när dom tittat på materialet snappas upp av Google Analytics och man kan få en massa nyttig statistik att dra nytta av till nästa gång.
Då kan man ta bort, lägga till eller skruva på något som inte gick så bra, det är det fina med att jobba digitalt.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.