Annonsering på Snapchat | bu eller bä?

Snapchat har länge kämpat med en svag koppling till business-nytta och att få företag vill annonsera på plattformen. Annonsörer har helt enkelt haft svårt för att hitta ett bra och vettigt sätt att marknadsföra sig
på via Snapchat. Försäljningsargumenten, varför man ska lägga sina pengar, hos Snapchat har troligtvis inte heller varit speciellt motiverbara. Därför beställde dom själva en undersökning av Murphy Research som skulle förklara hur personer använder dom olika Sociala Media-apparna.
Man kan initialt tro att apparna används ungefär likadant, men efter att man tittat på undersökningen inser man att det inte stämmer. Det man kommer fram till är att en sak som skiljer sig nämnvärt är när och hur man använder plattformarna. Facebook & Instagram vinner med hästlängder när det kommer till hur mycket pengar företag lägger på sin annonsering. Snapchat däremot ligger i framkant med hur mycket glädje det skänker användaren.
Man ser att Snapchattandet verkar mer bekymmerslöst än användandet av dom andra apparna. Känslor som upplevs när man använder Snapchat är bl.a orden: glädje, kreativitet, spontanitet och lycka. En viss skillnad mot Twitter där dom upplevda känslorna ängslig, överväldigad och deprimerad förekommer.
Sedan kommer rapporten in på av vilken anledning man använder apparna. Man förstår redan där varför annonseringen inte riktigt har kommit igång på Snapchat. Enligt undersökningen används appen först och främst, via foto & film, för att hålla kontakten med nära vänner man redan har en relation med. Nu för tiden finns det även spel som användarna spenderar sin tid på. Eftersom kontakten och användandet på Snapchat är så personlig har det varit svårt att få in annonser på ett vettigt sätt utan att störa interaktionen mellan användarna. Man kan jämföra att man har ett telefonsamtal med en vän och helt plötsligt pausas samtalet för ett reklambudskap.
Youtube används av helt andra anledningar. Där är det istället lärande och information som är i fokus. Eftersom materialet på Youtube är opersonligt och ligger öppet för alla så är det lättare att peta in reklamplatser för annonsering, även om användarna inte gillar reklamen så går det ändå att acceptera.
I sociala sammanhang som när man tex. shoppar och fikar eller liknande så är det Snapchat man använder. Är det istället så att man har passiv “väntetid” då man sitter ensam, ex. pendlar till jobbet eller reser så är det mer troligt att man öppnar Facebook, Instagram eller Youtube på telefonen. Beteenden ändras helat tiden och en liten uppdatering eller funktion i en app kan ändra allt vi vet över en natt. Därför är det viktigt att ha en insikt i hur dom olika plattformarna används för stunden. Då har man möjlighet att ta kvalificerade beslut angående sin marknadsföring och vart man lägger pengarna.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.