Berätta varumärkets historia

Människan har alltid varit intresserade av att ta del av historier. Förr samlades man runt lägerelden och delade erfarenheter, anekdoter och historier. Precis som mycket annat idag har historieberättandet flyttat in i den digitala världen. Nu är det enklare än någonsin att dela sina historier med hela världen.

Eftersom vi människor älskar historier finns det mycket att hämta i sitt varumärkesbyggande om man som företag jobbar med ”Storytelling”. Vill man bygga och stärka sitt varumärke idag ska man använda sig av storytelling. Det finns inget bättre sätt att bygga varumärke och skapa en stark relation med sina kunder.

För många kan det kännas lite motigt att börja arbeta med sin storytelling. Det kan kännas abstrakt och lite skrämmande. Man vet inte vad man ska börja och tänker att det inte finns något att berätta om. Men det finns det alltid. Alla företag har startats av någon eller några som hade en vision, en idé och en vilja att driva på en förändring av något slag.

Farfars far kanske startade en verksamhet hemma i verkstaden med att bygga egna radioapparater för att han hade ett brinnande intresse och kom på ett annat sätt att bygga radioapparater än dom som redan fanns på marknaden. Men man ska inte tro att varumärkets storytelling är samma sak som det står på webbsidan under fliken ”om oss”. Vad har företaget för värderingar, visioner? Varför gör ni det ni gör? hur är det att jobba där?, vilka jobbar hos er? Vad säger kunderna? På vilket sätt har er unika produkt/tjänst hjälpt kunderna att lösa ett/deras problem. Kort sagt vilken personlighet har varumärket? Studier visar att folk drar sig till ett varumärkes personlighet på samma sätt som dom hade gjort till en riktig människa.

Därför är det otroligt viktigt att inte bara hitta på grejer för att ha något att säga. Det är folk alldeles för smarta för att gå på och det kommer garanterat skada varumärket i längden. Låtsas till exempel inte att en produkt är ekologisk och giftfri om den inte är det. Var helt transparenta i det ni kommunicerar till era kunder. Ingen människa gillar någon som ljuger. Var äkta, det vinner man garanterat på. Även om detta kanske känns övermäktigt för många är det viktigt att prioritera sitt varumärke, även om man är ett litet företag. Det är ju trots allt företaget och varumärket som ska tillgodose alla anställda och ägarnas ekonomiska behov.

Man behöver inte heller dra hela lasset själv. Vi som byrå kavlar gärna upp ärmarna hjälper till med att ta fram ett vasst kommunikationskoncept och komma igång med arbetet med “rätt” storytelling för ert varumärke. Idag är rörlig bild överlägset mest effektivt när det gäller att bygga varumärke och kostnaden för att skapa film har sjunkit ordentligt. Man behöver inte, som förr, vara rädd för att det ska kosta skjortan att producera rörligt material. Instagram Stories är om det passar för varumärket ett ypperligt och kostnadseffektivt sätt att dela med sig av varumärkets story.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.