Hur mycket tid spenderar vi på sociala medier?

Det kommer förmodligen inte som en chock för någon att användandet av sociala medier ständigt ökar. Det är sällsynt att man ser någon som står eller sitter själv på en offentlig plats och inte tittar på sin mobil. Faktiskt är folks användande så stort och vi är så fixerade vid våra telefoner att vissa städer i Australien har tröttnat på mobilrelaterade olyckor och infört trafikljus i trottoaren. Det är helt enkelt för att folk inte kommer ihåg att titta upp från telefonen när dom ska gå över gatan. Även i Kina har man gjort en egen ”mobilfil” på trottoaren för att folk ska kunna gå ostörda och slippa titta upp från mobilen.

Eftersom användandet som sagt bara ökar kan det vara intressant att veta hur mycket tid vi lägger och vilka appar vi använder. Det globala genomsnittet för användandet har på mindre än 10 år ökat från 1,5 timmar om dagen 2012, till nästan 2,5 timmar om dagen 2019. Mest tid lägger man på Filippinerna, där man i genomsnitt lägger 4 timmar om dagen. Appen som man globalt sett lägger mest tid på är inte helt oväntat Facebook där man lägger 58 minuter.  Instagram är nummer två på listan med 53 minuter. Oavsett vad man tycker om användandet av mobiler och sociala nätverk har man, om man ser till den Europeiska marknaden ungefär 2 timmar om dagen att nå sina potentiella kunder.

Med hjälp av de kraftiga annonseringsverktygen i både Facebook och Instagram har man en gyllene möjlighet att annonsera till exakt rätt målgrupp på sociala medier. Efter kampanjen finns det statistik på hur målgruppen interagerat med annonserna. På det sättet blir de pengar man lägger på annonsering en bra investering som man kan anpassa hur man själv vill.Vid traditionell analog  annonsering har man väldigt dålig träffsäkerhet och små möjligheter med uppföljning. Även om man kan välja precis vilken målgrupp man vill kommunicera med är det tyvärr är det ingen quick fix att bara spotta ut annonser med dålig kvalitet. Det gäller att kommunikationen träffar rätt hos målgruppen, både med utseende och budskap. För att lyckas med kommunikationen kan man ta hjälp av en byrå som hjälper till att pricka rätt hos mottagaren.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.