Be om hjälp på vägen upp

Det är lätt att förstå att man som företagare prioriterar bort att anlita någon för att få en professionell logotyp i uppstarten av ett företag. Speciellt när man börjar som ett enmansföretag, kanske inom bygg-branschen. Man börjar i liten skala och tänker att man är nöjd med det så länge. Sköter man sina uppdrag väl bygger man upp ett gott rykte. Jobben börjar kanske trilla in av sig själv och till slut är det mer än vad man klarar av. Då står man vid ett vägskäl, antingen gör man som dom flesta och kämpar på ett tag till själv för att till slut våga anställa någon. Eller så väljer man att inte växa. Det är här det bränner till ordentligt. Vill man växa idag är det otroligt viktig att se professionell ut i vad man kommunicerar ut till sina kunder. Vi ser ju helst att man tänker till från början, men det viktigaste är ju att man tar tag i det överhuvudtaget. Bättre sent än aldrig.

Logotypen är begränsad

Egentligen gäller samma sak nu som det alltid har gjort. Logotypen ska klara av att användas i alla storlekar. Från användning på bilar ner till storleken av en favicon. Många som tagit genvägar med sin logotyp har i många fall gjort sig själva en riktig otjänst och fått en logotyp med begränsade användningsområden.

Varumärket är inte konsekvent

Gör en översikt  på hur varumärket visuellt ser ut i de olika kanalerna. Känner man igen sig på webbsidan, Instagram, bilar och andra enheter? Gör man inte är det är det läge att ta grepp om varumärkesidentiteten. Kunderna vill känna igen sig när dom möter varumärket, oavsett vart dom möter det.

Ni ser ut som era konkurrenter

Det finns en klar fördel med att sticka ut från mängden. Många tänker helt fel angående hur man ser ut, man kollar på sin främsta konkurrent och tänker att man ska se likadan ut för att konkurrera. Helt fel! Gå åt ett annat håll istället. Visa vilka ni är! Låt er inspireras, men lägg till en egen twist. Det är det som kommer att göra varumärket unikt.

Man hoppar snabbt på nya designtrender

Om man hela tiden hoppar på det senaste är risken väldigt stor att identiteten spretar ordentligt till slut. Det kommer sig ofta av att man inte arbetat igenom en riktig identitet från början. Gör man ändringar utan en tydlig linje med ett års mellanrum brukar det bli rörigt. Skaffa en riktigt välarbetad varumärkesidentitet från början. Den anpassar man med små logiska ändringar under tidens gång.

Det saknas en röd tråd

Har man ingen framarbetad manual för visuell identitet som man kan referera till kan man vara helt säker på att varumärket till slut är och spretar överallt. Det hjälper inte varumärket att inte ha en tydlig linje. Vill man uppfattas som lyxig är man ju tvungen att se lyxig ut. Vill man uppfattas som lekfull ska man se lekfull ut osv.

Slutsatsen är att det är viktigt hur man väljer att presentera varumärket. Låt inte slumpen, plötsliga infall eller snålhet avgöra hur varumärket ska se ut.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.