Använd verktygen strategiskt

De flesta är redan där, både privatpersoner och företag. Alla vet att det är där man ska vara. Vi pratar alltså om Instagram.

Tiden folk spenderar på sociala medier ökar hela tiden, det vet dom allra flesta också. Vad som däremot  kan vara svårt är att veta hur man ska mäta engagemanget hos mottagarna. Det viktigaste är att hålla koll statistiken, annars kanske man eldar för kråkorna. Det är ju synd att lägga en massa pengar på att skapa innehåll utan att få något tillbaka från dom man vill kommunicera med.

Har man ett business-konto på Instagram kan man använda sig av Instagram Insights. Det är ett ganska vasst verktyg som man kan använda för att göra livet lättare, att vara relevant för mottagarna, lägga pengar och energi där det gör mest nytta.

Vi tänker inte gå in på det praktiska här, utan vi nöjer oss med att reda ut begreppen en smula. Vad vi är ute efter här är helt enkelt att berätta om vilka möjligheter som finns för dom som har förstått att Instagram är ett superviktigt verktyg, men det är också bara just ett verktyg. Det är den verkliga produkten eller tjänsten som skapar engagemanget. Instagram är bara ett sätt att nå ut. Att bygga luftslott på sociala medier håller aldrig i längden.

Jämför dig med andra

Snackar vi på individnivå ska man ju aldrig jämföra sig själv med andra sägs det. Men när det gäller hur konkurrenterna beter sig på Instagram ska man absolut göra det. Ha koll på konkurrenternas likes, kommentarer, delningar osv. Det är ju egentligen ovärderlig gratisinformation om dina konkurrenter som man kan ha otrolig nytta av.

Använd rätt hashtags

Det gäller att använda rätt hashtags. Genom att förstå hur målgruppen funkar och vilka hashtags dom följer kan man se till att nå en större publik. Variera dina hashtags och testa hur det går, det kan ändras fort och det gäller att vara på tårna. Bara för att en hashtag funkade bra för 6 månader sedan betyder det inte att den gör det nu.

Vänd blicken inåt

När man ska skapa innehåll till Sociala Media är det bra att kolla vilka av ens egna inlägg som resulterade i mycket engagemang. Det blir ju en fingervisning om vad som funkar hos målgruppen. Då kan man lägga tid mer effektivt på att skapa den typen av innehåll. Det är ju trots allt det enda målet man har, att träffa rätt hos målgruppen och skapa så mycket engagemang som möjligt.

Utvärdera resultatet

Gör man saker på rätt sätt bör man om man är tillräcklig konsekvent i sitt content se hur följarantalet börjar klättra uppåt. Tänk bara på att ha ett enhetligt flöde utseendet på bilder och videos. Jobba hårt med tillhörande copy. Ta strategiska, genomtänkta beslut utifrån er digitala strategi. Att skjuta från höften bygger ingen följarskala. Har man en digital strategi kommer man alltid ha en fördel gentemot konkurrenter som inte har någon. Det kommer garanterat att löna sig i kapplöpningen om följare och kunder.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.