2020 – det sociala året?

2020 kommer med största sannolikhet bli året då över hälften av alla människor har sociala medier.
Hootsuite, ett företag som hjälper andra företag med sociala medier, har i dagarna släppt en rapport om världens användande av internet, mobiler och sociala medier.
Rapporten kom bland annat fram till att
  • 5,2 miljarder av oss använder mobiltelefon
  • 4,5 miljard har tillgång till internet
  • 3,8 miljarder använder sociala medier
3,8 miljarder är 49% av världens befolkning, och under förra året ökade antalet användare på sociala medier med 9%, med stor sannolikhet kommer alltså över hälften av oss vara aktiva på sociala medier innan året är slut.
Det är stor skillnad mellan olika geografiska områden om hur många som använder sociala medier. Flest användare finns i Östasien, framförallt då i Kina där 71% använder sociala medier. I Nordamerika är det 69% och hos oss här i Europa är det förhållandevis låga siffror på 54%. Jämför det med Centralafrika där endast 6% är anslutna till sociala medier.
Facebook är fortfarande den absolut största plattformen med 2,4 miljarder användare som är inne minst en gång i månaden. På andra plats kommer, kanske lite överraskande, Youtube med 2 miljarder användare, som räknas som ett socialt medie även om huvudinriktningen är video och musik. På tredje plats kommer WhatsApp, som ägs av Facebook, med 1,6 miljarder användare.
Det verkar som att Facebook kommer hålla i taktpinnen vad gäller sociala medier ett tag till då de äger fyra av de sex största sociala plattformarna.
Något som inte förvånar är att tiden vi spenderar på internet stiger lavinartat. 6 timmar och 43 minuter ligger snittet på globalt. Japan ligger ganska lågt med mellan 4-5 timmar per dag medan Filippinerna ligger i topp på 10 timmar online dagligen.
2021 kan alltså över fyra miljarder människor vara anslutna till sociala medier. Det är världsomvälvande, frågan är om det bara är positivt.

Relaterade inlägg...

Lediga tjänster

Junior Account Manager

Är du driven och tror att säljyrket kan vara något för dig?Som junior account manager hos TopBorn får du chansen att ansvara för både mötesbokning

Läs mer
Lediga tjänster

Är du vår nya projektledare?

TopBorn hjälper kunder i hela norden med digital marknadsföring och våra tjänster används idag av företag i alla storlekar och branscher. Just nu söker vi

Läs mer
Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.