2020 kan man luras som aldrig förr

Vi har tidigare skrivit om s.k deepfakes och farorna som det innebär, nu verkar det som att deepfakes snart kan komma att användas av gemene man. Det är nämligen så att Snapchat och TikTok lägger ordentligt med krut på att deras användare ska kunna göra egna deepfakes. Det finns ju en liten anledning till oro generellt sett med deepfakes. Även om ett falskt klipp i efterhand skulle kunna bevisas som falskt går det ju så fort idag att skadan redan kan vara skedd och i princip omöjlig att reparera för den som blivit drabbad.
TikTok som satsat på kvalité med sin deepfake funktion är nästan lite för bra och övertygande. Man ombeds att scanna in ansiktet för identifikation. För att säkerställa att ansiktet inte är ett foto av någon annans ansikte uppmanar appen dig att blinka och och öppna munnen när ansiktet är i fokus och i bra ljussättning. Men trots det finns en generell rädsla är att appen ska ”missbrukas” för mindre bra syften.
Snapchats funktion är medvetet gjord med lite mindre verklighetskänsla. Den bygger mer på animation än verklighet, så därför verkar det bli relativt svårt att lura någon på riktigt.
Med andra ord verkar det som att 2020 blir året när du inte ens kan lita på dina närmaste vänner och familj längre, speciellt inte om dom är lustigkurrar som gillar att skoja. Räkna med att bli lurad!

Relaterade inlägg...

Lediga tjänster

Junior Account Manager

Är du driven och tror att säljyrket kan vara något för dig?Som junior account manager hos TopBorn får du chansen att ansvara för både mötesbokning

Läs mer
Lediga tjänster

Är du vår nya projektledare?

TopBorn hjälper kunder i hela norden med digital marknadsföring och våra tjänster används idag av företag i alla storlekar och branscher. Just nu söker vi

Läs mer
Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.