Användbara sociala medier för ditt företag

Den digitala världen tar över vår tid mer och mer, vilket märks tydligt om man går efter statistiken över hur många som använder sociala medier varje dag. 

Man kan använda sociala medier på olika sätt för att göra reklam för sitt företag. Första steget är såklart att skapa ett konto, där man kan lägga upp inlägg samt gilla och kommentera andras content för att kunna öka sina följare och därmed även sin kundkrets. 

Det finns ofta även en marknadsföringsfunktion som du kan använda för att göra reklam som kommer att visas i användares flöden. Med rätt marknadsföringsstrategi så kommer du att kunna nå åt till de individer som mest troligen är intresserade av dina produkter och tjänster. Om du till exempel säljer hundleksar, så kan du med hjälp av algoritmen hitta hundälskare som använder sig av appen. 

Att registrera sig på precis varje app som du kan hitta, är antagligen inte någon bra idé. Det blir alldeles för många konton att hålla koll på, vilket leder till att du inte kommer kunna lägga ned tillräckligt mycket tid på att skapa bra och unika inlägg, samt att du inte kommer kunna integerara med dina följare i lika stor utsträckning. 

Därför så har vi samlat en lista på de mest populära sociala medier apparna som ni kan använda er av, för att kunna nå ut till miljontals människor, med bara ett par få konton att lägga ned dyrbar tid på. 

Facebook

De allra flesta har nog hört talas om Facebook förut, även om man personligen inte använder dig av den enormt populära sociala plattformen. Facebook används av 2.8 miljarder följare i olika åldrar, alla med olika intressen och livsstilar. Facebook är antagligen den allra viktigaste plattformen för dig att skapa ett konto på för att nå ut till så många som möjligt. 

Det är enkelt att skapa ett konto och man blir guidad igenom hela processen. Sedan så kan du börja samla följare, sätta igång med din marknadsföringsstrategi och till och med använda Facebook för att sälja produkter.

Med hjälp Facebook marketplace så kan du enkelt göra reklam för ditt företag med hjälp av ads samt sälja produkterna som du gör reklam för. 

Instagram

Instagram ägs nu av Facebook och är även det en enormt populär app som du borde ta del av. Plattformen används till stor del på mobilen av användare och är den perfekta appen att scrolla igenom vart man än är och vilken tid på dygnet det än är. 

Man kan använda sig av Instagram för att lägga upp både bilder och videos. Användare kan gilla och dela dessa, om de tycker att det du lägger upp är intressant och kreativt nog. Även här så kan du skapa ads som kommer visa sig i användares flöden och händelser. 

Instagram är en app där man använder sig av fotografering och filmografi för att skapa ett aestetiskt flöde och inspirera andra. Försök att få andra att engagera med dina inlägg genom att skapa intressanta, unika och imponerande bilder och videos. 

Twitter

Följ trenden och var en av de över 60% företag som idag använder sig av Twitter. 

Plattformen är känd för att dela med sig av text, även om man kan använda sig av bilder och videos också. Användare gillar och delar varandras inlägg och om du lyckas få tillräckligt många delningar, så kan ditt inlägg börja trenda, vilket betyder att allt fler kommer att hitta det du lagt upp och därmed även ditt konto. 

Du kan även använda Twitter för att kommunicera med dina kunder och ha hand om feedback och eventuella klagomål. Det är viktigt för att kunna uppehålla ett bra rykte och för att ha koll på vad dina kunder tycker behöver förbättras och vad de tycker fungerar bra eller mindre bra. 

Eftersom att man till stor del använder sig av text, så är det även det perfekta stället för att informera om nyheter och viktig information som involverar ditt företag. 

Tik Tok

En jätte inom sociala medier som har vuxit mer och mer under det senaste åren. På alla sociala medier så kan man se användare dela videos som kommer från Tik Tok. 

Här så delar man med sig av kreativa videos som man skapar i appen. Videos som man lägger upp kan få flera tusentals gilla markeringar och interaktioner av den enorma användarbasen. 

En video får vara högst tre minuter lång och man får använda sig av sin kreativitet för att stå ut från mängden, kombinerat med unika och roliga videoeffekter samt musik och röstklipp. 

Pinterest

Eller ”pin your interests”, som namnet står för, används just för spara bilder genom att lägga en så kallad ”pin” på dem. De samlas sedan på ditt konto där du kan organiserat allt som du har sparat i olika album. 

Man använder plattformen mestadels för att hitta inspiration och för att spara intressanta bilder som fångar ens öga, så att man kan hitta dem i framtiden när man behöver inspiration eller när man vill hitta en särskild produkt.  

Om du lägger upp bilder på dina produkter på Pinterest, så kan du lägga till en länk som går till produktsidan eller företagets hemsida. Då kan användare komma direkt till produkten genom att klicka på bilden, om den har väckt deras intresse. 

Använd dina sociala medier på bästa sätt

Om du vill veta mer om hur man skapar en bra marknadsföringsstrategi och hur man får ut det bästa av den, så kan du läsa tidigare inlägg som vi har publicerat. 

Det krävs mer än att bara skapa ett konto och lägga upp ett par bilder eller videos. Man behöver engagera de följare man redan har genom unikt content och regelbundna uppdateringar. Man behöver även interagera med andra konton och inlägg genom att gilla och kommentera. 

Om du inte är aktiv på dina konton och om du inte syns, så kommer ingen att kunna hitta dina inlägg och kommer därför inte ens veta att ditt företag existera. 

Gör därför det du kan för att ta del av alla funktioner som finns tillgängliga, för att skapa en närvaro på sociala medier. 

Relaterade inlägg...