En simpel men effektiv logga

Alla stora och välkända företag kan enkelt kännas igen genom deras loggor. Genom att se en särskild text eller illustration så kan du få upp företaget som den är kopplat till i huvudet, samt deras produkter och tjänster. 

Därför så är det viktigt att designa en logga som är igenkänlig, men samtidigt inte överdrivet detaljerad, så man snabbt och enkelt kan komma ihåg den. En detalj som sticker ut på ett unikt sätt är nyckeln till att ha en lyckad design.

Trender kommer och går, så det är en bättre idé att satsa på något som är tidslöst och som inte förlitar sig för mycket på vad som är populärt för stunden när man gör sitt företags logga. 

Genom att gå igenom olika företagsloggor från dåtid till nutid, så kan du antagligen se hur deras loggor blir mer och mer simpla, istället för mer detaljerade. 

Om du vill att företagets namn ska stå med i loggan, försök att välja en font som är lätt att läsa. Man bör även försöka hålla sig till högst tre färger. Allt för att hålla det så simpelt och snabbläst som möjligt. Om de som får syn på din logga inte kan tyda vad som står, så kan de inte söka på företagnamnet på nätet och hitta respektive hemsidor och sociala medier. De kan heller inte lägga namnet på minnet, eller skriva ned för att komma ihåg i framtiden, när de är ute efter de produkter och tjänster som ni säljer.  

Det är även viktigt att komma ihåg att ens logga kommer synas och presenteras i många olika storlekar, stora som små. Många och små detaljer kommer inte att synas bra i liten storlek och det kommer bara att se rörigt ut i stor storlek. 

Precis som simpla, men catchiga reklamjinglar lätt kan fastna i huvudet, så vill man att ett företags logga ska fastna i huvudet på potentiella kunder på samma sätt. 

Några exempel på populära och välkända loggor som man omedelbart känner igen är Nike, McDonalds, Disney och IKEA, som är ett känt svenskt märke. 

Det är dessutom dyrare att trycka och publicera loggor som innehåller många detaljer och färger, därför så finns det ingen fördel med att fokusera på detta. Med det i åtanke, så bör man heller inte snåla när det kommer till att skapa den perfekta loggan. Det behövs erfarenhet och kreativitet för att kunna skapa något som är simpelt, men samtidigt högt iögonfallande och minnesvärt. 

Men det viktigaste är ändå att ditt företag blir representerat på rätt sätt. Din logga kommer på flera sätt att vara ansiktet ut mot allmänheten. 

Den kommer att pryda reklam i både digitala och traditionella medier, synas på er hemsida, era sociala medier, visitkort, produkter och tjänster som ni producerar. 

Med en minnesvärd logga så kan ni få in fler kunder och dessutom få dessa kunder att lättare komma ihåg er i framtiden. 

Ett företags logga kan bli så kraftfull att folk börjar köpa produkter, just för att det är en särskild logga som pryder ytan. 

Relaterade inlägg...

Lediga tjänster

Junior Account Manager

Är du driven och tror att säljyrket kan vara något för dig?Som junior account manager hos TopBorn får du chansen att ansvara för både mötesbokning

Läs mer
Lediga tjänster

Är du vår nya projektledare?

TopBorn hjälper kunder i hela norden med digital marknadsföring och våra tjänster används idag av företag i alla storlekar och branscher. Just nu söker vi

Läs mer
Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.