Facebook/Reuters vs. Fake News

Vi har säkert alla sett en massa falska klipp som sägs föreställa händelser vid en viss tidpunkt med en tillhörande text som förklarar klippet. Problemet är att det kan vara ett gammalt klipp som egentligen visar en helt annan situation, men med en annan text blir innebörden av klippet något helt annat. Det läskiga är att vi aldrig ens kommer veta om det. Vi går runt och tror att det vi just sett är riktigt, att det stämmer med verkligheten. Vår grundinställning är ju ofta att det man ser i tidningen är sant. Så även på Facebook, om det inte är något extremt konstigt och otroligt.
Facebook ser ett stort problem i att det delas en massa content som är fejk. Innehållet sprids i syfte att skapa motsättningar mellan grupper och vilseleda mottagaren av olika anledningar. Detta har dom tidigare fått kritik för och dom försöker ständigt med nya metoder för att hjälpa användaren att upptäcka s.k Fake News.
Nu tar man det ett steg längre och har tillsammans med nyhetsbyrån Reuters skapat en kurs för journalister och andra människor som är i nyhetsbranschen. Dom har lagt mycket pengar på projektet som har som mål att hjälpa folk att få förståelse för hur dom ska se och identifiera om det är manipulerat material dom tittar på eller ej. Kursen som är online är helt gratis och ganska matig. Vi tänker att den kan vara ganska bra för alla att ta en titt på, så här kommer en länk.
Identifying and tackling manipulated media

Relaterade inlägg...

Lediga tjänster

Junior Account Manager

Är du driven och tror att säljyrket kan vara något för dig?Som junior account manager hos TopBorn får du chansen att ansvara för både mötesbokning

Läs mer
Lediga tjänster

Är du vår nya projektledare?

TopBorn hjälper kunder i hela norden med digital marknadsföring och våra tjänster används idag av företag i alla storlekar och branscher. Just nu söker vi

Läs mer
Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.