Nå fler kunder på Facebook med din startbudget

När man precis startar upp ett nytt företag, så är det vanligt att man börjar med en väldigt liten budget. Precis vid uppstarten är det mycket man behöver lägga ned pengar på och ens startkapital brukar gå åt till att betala tillverkning av produkter, hyra för lokal, kontorsmöbler, uppbyggnad av företagets hemsida, försäkringar samt andra investeringar och fakturor som behöver betalas för att din verksamhet ska kunna komma igång.

Man lägger självklart ner otroligt mycket passion och tid på sitt projekt. Det är något man brinner för och som man drömmer om att få jobba med på heltid i framtiden, så att man kan spendera sina dagar med något som man verkligen tycker om och finner värde i. Men trots allt det, så kan det vara svårt att komma igång i början. Att marknadsföra är något som alla företag behöver göra för att sprida ordet och speciellt digital marknadsföring är särskilt effektivt i dagens samhälle. Men marknadsföring kostar pengar, som man kanske inte har mycket av i början. För att få in kunder behöver man marknadsföra, men för att marknadsföra så behöver man få in kunder så att man kan tjäna pengar och betala för marknadsföringen. Med den tanken i huvudet så kan man lätt fastna och inte veta hur man ska gå vidare.

Därför så har vi samlat ihop några tips som du kan använda dig av för att marknadsföra med väldigt liten budget. Med dessa tips så kan du nå ut till flera kunder genom Facebook, som är en oslagbar plattform att marknadsföra igenom, och spendera mindre pengar på bra marknadsföring. 

Dina inlägg spelar stor roll

En stor del av Facebooks användningsområden är att lägga upp inlägg, som du kan använda för att dela med dig av text och bilder till dina följare. 

Det du delar med dig av bör vara relevant till ditt företag och de produkter och tjänster som ni erbjuder. Det kan bli tråkigt att bara dela länkar till produkter i varje inlägg, därför så är det bra att variera med sådant som är relevant till ämnet, men som ändå för tankarna till dina produkter. Ett exempel på detta kan vara att dela med sig av kreativa och roliga recept om man säljer köksredskap. Då kan dina följare bli sugna på att prova på nya rätter och samtidigt då köpa det som behövs till köket. 

Annat som man kan inkludera i sina inlägg kan vara intressant fakta och information, giveaways, inspiration och kreativa foton som inkluderar dina produkter. Sådant som får följare att troligare interagera med inläggen och dela dem med sina nära och kära. 

Då kommer vi även till vår nästa punkt att dela med oss av.

Öka engagemang från dina följare

En viktig del av inläggen på Facebook, är såklart att ens följare kan interagera med dem genom gilla-markeringar, kommentarer och att dela inlägget i sitt flöde på Facebook, så att deras vänner kan se det. Ju mer engagemang du har, desto fler kommer att se ditt inlägg med hjälp av Facebook’s algoritm. 

För att dina följare ska visa engagemang för din sida, så behöver även du visa engagemang för dem. Ställ frågor, starta upp konversationer och svara på alla kommentarer du får för att bygga tillit och relationer. 

Använd dig av Facebook-grupper

Ett enormt antal olika Facebook-grupper finns tillgängligt för alla som använder sig av plattformen och de är till för att användare med liknande intressen ska kunna samla sig på ett ställa där de kan prata och dela med sig av saker inom det området. Om du följer de grupper som är relevanta till din affärsidé, så har du helt plötsligt hittat många potentiella kunder som kan vara intresserade av dina produkter. Var därför aktiv i så många grupper som du kan och skapa inlägg där du gör reklam för ditt företag. Men se till att du läser gruppens regler först, eftersom att inte alla grupper tillåter reklam. 

Du kan även ha koll på andra medlemmars inlägg och se om de söker rekommendationer för en särskild produkt eller tjänst som du erbjuder. Då kan du tipsa om ditt företag i en kommentar under inlägget.  

Relaterade inlägg...