TikTok lanserar ”Snapchat Discovery” – funktion

Ingen av oss har nog missat appen TikTok som blivit väldigt populär de senaste månaderna, appen släpptes i september 2016 men slog inte igenom lika stort då som nu på senare tid. TikTok är numera en ledande plattform för korta videos och en av de snabbast växande apparna med breda användargrupper i flera olika länder, appen har nått ut till över 1 miljard användare. TikTok används av många yngre ungdomar, men börjar nu sprida sig till lite äldre målgrupper också. Appen går ut på att skapa och dela olika videos och livesändningar, antingen egna videos eller andras videos.
Trots företaget otroliga framgång så har TikTok anklagats för att i hemlighet ska ha skickat användardata till Kina. Appen ska även ha innehålla skadligt innehåll, cybersäkerhetsbrister och potentiell censur från Peking.
TikTok lanserade en ny säkerhetskampanj i oktober efter att det visat sig att Isis-militärer hade använt plattformen för att sprida propagandavideos.
TikTok är nu på gång att lansera liknande funktioner som Snapchat Discovery, där annonsörer sprider annonser och reklam som når ut till användarna.
Det är fortfarande osäkert när TikTok tänkte lansera denna funktion, men flera källor anger att det är på gång.
Hur blir det då med Snapchat? Två företag som inte varit stora konkurrenter innan, som nu kanske kommer ha samma funktioner? Kommer man sluta använda Snapchat eller kommer man nu tröttna på TikTok för att det kan bli mycket annonser och reklam mellan alla videos?

Relaterade inlägg...