Video i sociala medier

(och varför du som ny företagare bör använda dig av det)

Att starta ett nytt och helt eget företag är utan tvekan spännande, men antagligen minst lika skrämmande. Med ett tydligt mål och en väluttänkt plan för att nå detta mål, så kan du höja dina chanser att lyckas märkbart. Det kan vara jobbigt att ströva ifrån sin komfortzon, men om belöningen är att få jobba med det du har drömt om, så är resultatet definitivt värt chansen. 

Att ta det säkra före det osäkra kan definitivt kännas som den bästa vägen att välja i början, men för att ta sig fram i ett hav av konkurrenter och trender, så behöver man våga ta ett steg in i det okända för att hänga med och bygga sin verksamhet. 

Bilder är lättast, men videofilmer är helt klart något att satsa på idag. 

I många år så har det varit populärt att använda sig av bilder för nästintill allting online. Bilder delas överallt och används både för nöje och för marknadsföring. Men videofilmer blir alltmer populärt sedan uppkomsten av Youtube och nu den kontinuerligt mer populära appen Tik Tok. Med potentiellt miljoner tittare, så ska man självklart dra nytta av detta om man kan för att sprida ordet om sin nya verksamhet. 

Med sin ökade populäritet, har det även kommit flera nya och unika sätt att skapa videos än innan, vilket gör det lättare än någonsin att själv försöka komma igång. 

Sajter och appar för att dela och visa videos finns tillgängligt på datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Därför så är det en stor chans att nå många människor på en gång, från alla delar av världen. 

Att börja filma med en liten budget  

Självklart så har alla inte tillgång till dyr kamerautrustning, speciellt inte när man precis har börjat komma igång. Det viktigaste är inte en dyr kamera, utan hur du använder den och ett klart budskap. Att använda sin kreativitet för att nå ut till folks känslor säger mycket mer än perfekt videokvalitet. Har din mobil en kamera, så är går det utmärkt att använda den. Speciellt till Tik Tok och instagram så är mobilen ett väldigt användbart verktyg för både bilder och videos. Med tekniken vi har idag så har många mobiltelefoner en alldeles utmärkt kamera som man kan använda sig av. 

Varför du bör finnas på sociala medier

Vilken kundkrets du än tillgodoser, så kan du känna dig säker på att du kommer att kunna nå dem på sociala medier. 

Faktum är, att om du inte är aktiv på några av de mest sociala medier som är tillgängliga, så finns det en risk att potentiella köpare inte kommer att hitta ditt företag eller anse det trovärdigt. Många går till sociala medier för att genom kommentarer och följare ta reda på hur seriöst företaget verkar vara. Om man dessutom lyckas få sin sida verifierad, så kommer ens verksamhet tas på ännu större allvar så att du kan utöka din kundkrets. 

Förslag på sociala medier som du kan använda för att växa ditt företag: 

  • Facebook
  • Tik Tok
  • Youtube
  • Instagram
  • Snapchat 
  • Twitter 
  • Pinterest

Relaterade inlägg...