Varför fungerar inte vårt företags marknadsföring på Facebook?


Facebook är utan tvekan sociala mediers gigantiska jätte när det kommer till antal visningar, klick och engagemang. Idag vet nog de flesta vad Facebook är för något och använder det dagligen. Den digitala världen fortsätter att växa och ta över och därför så har det blivit minst lika viktigt att använda digital marknadsföring, som traditionell marknadsföring.

Med hjälp av Facebook så kan man då uppnå sina mål genom att öka sin kundkrets och kontakter inom företagsvärlden. 

Det finns många olika användbara verktyg och förmåner på Facebook för att skapa optimala annonser och just därför så kan allt kännas överväldigande och svårt när man precis ska börja. Det händer lätt att man skjuter upp det gång på gång, för att man inte har den tid eller kapacitet som behövs för att lära sig alla olika moment. 

Om engagemanget och visningarna på din sida är lågt och om marknadsföring inom Facebook inte hjälper till med att öka detta något märkbart, så behöver det nödvändigtvis inte vara något fel på Facebook och dess verktyg. Något som många inte tänker på, är att ens Facebook-sida är lika viktig som självaste marknadsföringen. Utan en optimerad, stilfull och organiserad Facebook-sida, så har dina annonser ingen bra grund att gå efter. 


Se till att din Facebook sida är optimal för marknadsföring. 


Du är förstås redo och spänd på att börja få in nya kunder nu på en gång. Men innan du kan börja med självaste marknadsföringen, så är det viktigt att din Facebook sida är redo. Det finns trots allt en hel del trick som många inte vet om för att den ska lyckas dra in så många nya potentiella kunder som möjligt. 

Därför så har vi valt att skapa en enkel punktlista som du som nybörjare inom marknadsföring på Facebook kan använda dig av för att skapa den perfekta Facebook-sidan för marknadsföring. Gå igenom varje punkt noga och fokusera på det som behöver förbättras.

  • Titel, användarnamn och URL bör reflektera ditt företag samt dess produkter och tjänster. Försök att få in minst ett nyckelord som representerar ditt yrke. 
  • Använd dig av en profilbild och omslagsbild som står ut från mängden, men som inte är överdrivet komplicerad. Som profilbild så är det vanligt att man använder sig av företagets logga. Omslagsbilden bör inkludera de produkter och tjänster som ni erbjuder. Det första man ser när man klickar in på sidan bör vara vad ni är för företag och vad man kan förvänta sig av sidan som en helhet. 
  • På Facebook har du även möjligheten att beskriva din sida och vad den representerar. Få fram vad ditt företag säljer och vad ni har att erbjuda, utan att dra ut på det onödigt mycket. 
  • Se till att det är lätt för potentiella kunder att hitta det de söker på din sida. Är din layout för krånglig med för många flikar tillgängliga, så är det stor risk att ingen orkar leta igenom den och istället klickar vidare till en annan sida. Försök även att organisera allt så att det mest relevanta är det första man ser, som en knapp som tar besökarna direkt till dina produkter. 
  • Använd dig av CTA, Call to Action knappen som finns tillgänglig när du skapar din egna Facebook-sida. Den kan hjälpa dina besökare att hitta det de söker på en gång. Knappen kan vara kopplad till företagets hemsida, kontaktsidan, produktsida och annat som du vill ska vara extra tillgängligt.
  • Glöm inte att länka dina andra sociala medier och företagets hemsida. Besökare ska lätt kunna klicka sig vidare till andra relevanta länkar som du har kopplat till ditt företag.
  • Kan din sida bli verifierad? Det kan vara värt att kolla upp. Det märket antyder att Facebook har gått igenom sidan och accepterat den som autentisk och äkta. Det är ett stort plus att uppnå, eftersom att man i principen är mer villig att interagera med en sida som man har bevis att man kan lita på. Du kan ansöka om detta genom att fylla i ett formulär genom Facebook.

Tänk även på vad du lägger upp för inlägg på din Facebook-sida.

Använd inte din sida för att enbart marknadsföra dina produkter och tjänster. Berätta och informera om rolig fakta inom ditt yrke, fråga dina följare frågor och be om deras åsikt för att starta upp konversationer. Du kan även anordna en tävling, där dina följare kan vinna priser om de delar din sida och taggar sina vänner. Det gäller att vara kreativ när man planerar inlägg och se till så att sitt innehåll är varierande, intressant och roligt.

Med hjälp av att analysera dina inlägg och engagemang, så kan du ta reda på vilka tider på dygnet och vilka dagar i veckan som du borde uppdatera din sida med nya inlägg, så att så många som möjligt kan se det. 

Du kan använda dig av statistik-sidan på Facebook för att få insikt över demografisk information, räckvidd, engagemang, med mera. 

”Hur vet jag att jag är färdig och kan komma igång med marknadsföringen?”

Det viktigaste i hela processen är att se till att man faktiskt använder sig av allt som Facebook har att erbjuda. Hoppa inte över några steg, utan se till att du skapar en så komplett Facebook-sida som möjligt. 

Se till att din sida är stilren, lätt att använda och har en klar idé som den vill framvisa. ”Less is more”, som man brukar säga.

Relaterade inlägg.

Webbyrå

WordPress for the win!

Är det dags för ditt företag att skaffa ny hemsida? Det första man bör fundera på är att välja rätt plattform. En plattform som man

Läs mer