TopBorn Logo Black

Sökmotoroptimering - SEO

SEO eller Search Engine Optimization handlar om att öka din hemsidas exponering på Googles sökmotor. I en allt mer konkurrenskraftig marknad så är det viktigt för företagare att strategiskt arbeta för att öka sin sökmotoroptimering. 

Google är världens mest kända sökmotor. Därför strävar många företag efter att bli nummer ett på Googles söklistor. Med hjälp av relevanta sökfraser är chansen större att nya kunder upptäcker och väljer ditt företag.

Vi på TopBorn ger dig mätbara resultat. Efter många år i branschen har vi utvecklat unika strategier för att skapa sökmotoroptimering som tar ditt företag till nya nivåer. Vi har stor kunskap inom SEO, sökordsanalys och länkstrategier. Som både reklam- och webbyrå har vi ett brett utbud av tjänster som vi kan erbjuda dig.

SEO

Nå nya kunder med sökmotoroptimering

Allt fler företag inser vikten av att synas på Google. Människors internetanvändning ökar mer och mer för varje år. Vårt mål är att fler kunder ska hitta dig och dina varor eller tjänster med hjälp av sökord. Om en kund googlar på till exempel ”rörmokare” eller ”städfirma” och staden de bor i så kommer de mest relevanta resultaten att synas på Google. Lokal sökordsoptimering är därför ett sätt för lokala företag att öka sin kundbas. Våra SEO-strategier ger mindre företag en större chans att synas och öka sin försäljning. 

Med välplanerade strategier kommer ditt företag att öka sina intäkter, nå fler kunder och helt enkelt bli ett mer synligt företag. Vårt strategiarbete inkluderar flera tillvägagångssätt som gör att Google lokaliserar din hemsidas värde och relevans. Vi utför sökordsanalyser, relevansoptimering och flera länkstrategier för att ditt företag ska nå högre höjder. Genom hårt arbete gör vi alltid vårt bästa för att öka din hemsidas digitala marknadsföring. 

TopBorn arbetar med er hemsidas struktur för att hjälpa Google att lyfta er webbplats vid sökningar som motsvarar era produkter eller tjänster. Vi ser till att Google fastställer ditt företags relevans för potentiella kunder vid Google-sökningar. På så sätt kommer er hemsida att uppmärksammas av Googles sökmotor.

När du anlitar oss för sökmotoroptimering så vet du att du är i trygga händer. Vi finns alltid nära till hands och arbetar för att ge dig varaktiga och välplanerade resultat. Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer om upplägget och hur vi kan hjälpa ditt företag att nå framgång.

Få ditt företag att synas på Google ​

Syns du när konsumenter söker efter din vara eller tjänst på er ort? För att din hemsida ska hamna högst upp på Google krävs god SEO. Kontakta oss på TopBorn för att synliggöra ditt företag på Google.

KOSTNADSFRI ANALYS

Få en gratis analys av din hemsida

SEO för ett bättre resultat på Google

Alla företag vill nå Googles topplista. Det beror på att allt fler företagare förstår hur viktigt det är att synas på Internet. Tack vare effektiva strategier så kan vi på TopBorn se till att er hemsida upptäcks av fler kunder. Var i Googles resultatlistor dyker ditt företag upp om man söker efter information om er bransch i er stad? Vi hjälper dig högre upp på Googles listor med relevanta sökord.

Genom mångårig erfarenhet om Googles värdering av relevans under åren har vi etablerat framgångsrika strategier för att företag ska rankas högre i söklistorna. All erfarenhet och kunskap som vi har lärt oss vill vi erbjuda dig som kund för att hjälpa dig att förbättra din marknadsföring.

SEO – Hur går det till?

Sökmotoroptimering handlar om att skapa relevans och värde vilket i sin tur leder till högre exponering på Google. För att skapa strategisk SEO så utgår vi från en process med tre huvudelement:
- Sökordsanalys
- Relevansoptimering
- Länkstrategi

Vi börjar med att välja ut sökord som beräknas tillföra bäst resultat. Bedömningen görs utifrån relevans, sökvolym och konkurrens inom din bransch. Målet är att hitta de sökord som kommer att generera mest klick till din webbplats. När vi har sammanställt dina sökord kommer vi sedan att analysera din hemsidas struktur. Därefter utvecklar vi din länkstrategi. Med hjälp av välskrivet innehåll och länkar till din webbplats kommer Google att ranka din sida högre på sina resultatlistor med samma innehåll.

Sökordsanalys​

Det är med hjälp av rätt sökord som du ökar trafiken till din webbplats och når flest kunder. Det är flera faktorer som påverkar valen av sökord och deras relevans för dig. Det beror på ditt företags branschområde och var din verksamhet är aktiv. Det är en balans mellan frasernas sökvolym och hur de överensstämmer med din webbplats och de produkter eller tjänster som du erbjuder. 

Målet är att välja sökord som kunder söker efter på Google. Breda sökord kan bidra till kvantitativ exponering men snävare sökord leder ofta till större chans att synas vid rätt tillfälle. Det leder ofta till en högre konverteringsgrad, där besökare blir till betalande kunder. 

Slutligen är det också viktigt att bedöma sökordens konkurrens. Om en fras genererar tusentals, eller till och med miljontals träffar så kan det minska mängden trafik i jämförelse med sökningar som resulterar i färre träffar. Vi hjälper dig att bedöma vilka sökord som generar bästa möjliga resultat för er. 

Relevansoptimering – OnPage​

Kort beskrivet så görs detta för att hjälpa Google och övriga sökmotorer att se relevansen och förstå webbplatsens innehåll och syfte. Man ser över sidans struktur och text för att förbättra och förtydliga dessa för sökmotorerna.

Det vi kikar på i det här skedet är många faktorer som påverkar slutresultatet, men fem viktiga fragment av helheten är exempelvis:
- Webbplatsens titel
- Webbplatsens texter
- Webbplatsens rubriker
- Webbplatsens meta-beskrivning

Är innehållet på sidan byggt tillfredsställande och på rätt sätt

Länkstrategi – OffPage​

Länkstrategi, eller OffPage, handlar om de yttre faktorer som påverkar en hemsida. Det är ett avancerat optimeringsarbete med syftet att ge er webbplats mer kraft. Genom att skapa externa länkar till din webbplats leder det till högre relevans. 

Det handlar inte bara om mängden länkar utan även texternas karaktär och innehåll. Länkstrategier är väldigt viktiga för att din SEO ska bli framgångsrik. Det är också det mest omfattande arbetet inom sökmotoroptimering. Många och relevanta länkar uppmärksammar din hemsidas värde till Google. Länkar av rätt karaktär och innehåll skapar kraft vilket leder till bättre optimering på Google. Google ser länkar till din hemsida som rekommendationer vilket sökmotorn analyserar som positivt. Länkstrategin är komplex, eftersom Googles funktioner har blivit mer och mer avancerade med åren. Därför krävs strategiska länkar för att skapa effektiv optimering.

Länkstrategi är en viktig del av sökmotoroptimeringen för att din webbplats ska hamna på Googles organiska resultatlistor. Det tar mycket tid och energi för att skapa externa länkar med relevant innehåll men det är ett effektivt sätt för företag att rankas högre på Google.

TopBorn skapar digital framgång

TopBorn är en byrå inom digital marknadsföring med mål att förbättra ditt företags resultat och ranking på sökmotorer. Vi erbjuder ett stort utbud av tjänster för att driva strategisk sökmotoroptimering online. Vi grundades 2013 med syftet att synliggöra företag digitalt med smarta SEO-strategier. Sedan dess har vi mött många kunder med olika företag, stora som små. Vi har gjort stora framsteg för företagens intäkter och tillväxt. Med tryggt support, god kommunikation och en tydlig planläggning kan vi skapa bästa möjliga förutsättningar för ditt företag.

Tryggt och säkert.

På Topborn utgår vi givetvis utifrån Googles egna riktlinjer och rekommendationer. Vi sätter alltid kunden i fokus och vill leverera trygghet, säkerhet, lönsamhet och långsiktighet. Ett samarbete som vi själva hade velat ha det.

Vill du bli kontaktad?

Fyll i uppgifterna så kontakta vi er så snart vi kan.
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

SEO ordlista

Då Offpage-optimering syftar till ens hemsidas yttre aspekter så gäller här tvärtom. Vid Onpage-optimering så kikar man närmre kring webbplatsens helhetsstruktur för att sedan på lämpligast vis förtydliga eller förbättra den och dess funktion. Det gäller allt ifrån dess texter och totala innehåll till besökarens fullständiga upplevelser och bakomliggande kodning. Därefter så går man vidare in närmre på djupet för att kontrollera tekniken bakom gällande bland annat domän och server.

Mycket att betrakta för lyckat resultat

Helheten i sig ska som redan omnämnt betraktas men därinom så är det framförallt några ”detaljer” som är extra viktiga:

 • Sökfrasernas existens och användning
 • Meta-beskrivningen
 • Uppbyggnaden av sidan

Fraserna och orden man främst vill matchas samman med i sökmotorerna, de som ska komma att rikta konsumenterna oavkortat mot er verksamhet.

Beslut kring vilka sökfraser eller nyckelord man anser mest lönsamma är grunden varifrån resterande optimeringsarbete sedan kan fortsätta byggas.

Sökfraserna – Ett avgörande val

Att välja rätt fraser är helt klart en konst som kräver både kunskap och erfarenhet för att dansa sig igenom. Det gäller att hitta balansen mellan relevans och volym samt ha förmågan till att se och förstå kundernas tankemönster och sökvanor. Vad söker kunder på när de vill finna er? Kanske man själv inom branschen anser en eller annan fras vara mer relevant, men kommer de att användas i söksyfte?

Genom länkstrategi arbetar man för att så många och så kraftfulla länkar som möjligt ska riktas och anslutas till den hemsida vart sökmotoroptimeringen bearbetas. För en lyckad sökmotoroptimering och för att bli sedd på sökmotorernas organiska resultatlistor så är länkstrategin en nyckelprocess där både nedlagd tid och energi krävs.

Länkar som stärker

Länkarna som man strategiskt väljer ut och bygger upp processen runtomkring ska inte bara vara av större mängd utan också rätt karaktär för att kunna axla uppgiften att påtala för Google om webbplatsens relevans. Få starka och relevanta länkar är alltså av betydligt mycket mer tyngd än vad flera tomma i sin tur någonsin kan vara.

När det gäller internetmarknadsföring idag så är det utan några som helst tvivel sökmarknadsföringen som expanderar mest och vart den större delen av ens intresse också bör riktas.

Sammanfattat så handlar sökmarknadsföring om att göra företaget och de tjänster/produkter som man erbjuder synliga för de som söker efter dem genom nätets sökmotorer.

Sökmarknadsföringens två huvuddelar

Sökmarknadsföringen som helhet inbegriper två huvuddelar som består av sponsrade länkar och sökmotoroptimering. Sökmotoroptimering gör man med avsikt till att bli en del av de organiska resultatlistorna som visas vid sökning av en fras eller ett nyckelord som på något vis känns relevant till verksamheten man driver. För att det ska kunna ske i bästa mån så krävs det kontinuerligt och hårt arbete under längre period men arbetet som läggs ner på sökmotoroptimeringen har också bevisats vara det som i längden skänker allra bäst avkastning.

Sponsrade länkar i sin tur är framtagna annonser som mot betalning visas vid relevanta sökningar. Ett exempel på marknadsföring likt detta är Google Adwords då man betalar för att bli sedd ovan, under och bredvid den organiska resultatlistan.

Metadata kallar man all den informationen som finns med i kodningen men som för besökarnas ögon förblir obemärkt. Några som däremot tydligt ser och processar informationen är sökmotorerna som i sin tur sedan använder sig utav informationen då de indexerar den aktuella sajten.

Metataggar för olika mål

I kodningen av en webbplats finns det i regel flertalet olika typer av metataggar som alla sänder ut specifik information till sökmotorerna.

 • Meta keywords – Sidans utvalda nyckelord/sökfaser.
 • Meta robots – Instruktioner som ges ut till indexerande spindlar.
 • Meta description – En sammanfattning kring hela sidans huvudsakliga syfte.

Taggen i kodningen som talar om för sökmotorerna hur de ska förhålla sig till sidans överliggande innehåll samt hur dess indexerande sökmotorspindlar ska bete sig då de rör sig inne på sajten.

Instruktioner för sökmotorspindlarna att följa

Genom att stoppa in meta robots i HTML-kodningen så instruerar man sökmotorspindlarna som kommer till besök vad som ska och vad som ej ska indexeras av sidans innehåll. Vanliga instruktioner som oftast används är follow/nofollow samt index/noindex.

Precis som metadata i allmänhet så är också meta description dolt för omgivningen men skrivs in i koden som en kortare sammanfattning över den specifika sidan. Även om besökare inte kan se texten så ligger den där som ett grundläggande element för indexering och därmed också din webbplats rankning hos sökmotorerna.

Skulle ni också vilja ha en större förståelse kring hur era besökare tänker och agerar? Genom Google Analytics blir det möjligt att få svar på samtliga frågor så som förslagsvis hur de hittade till er från första början, om deras besök ledde fram till någon försäljning eller hur deras generella upplevelse av sidan var.

Google Analytics är ett gratisverktyg hos Google som analyserar allt era besökare gör då de går in på er sida.

Med Google Analytics ökar förutsättningarna för er internetmarknadsföring

Alla företagare och inbitna affärsmän vet hur viktigt det är att följa upp och analysera sina resultat med jämna mellanrum för att därifrån utvecklas och förbättra resultat samt som i detta fall sin konverteringsgrad. Med Google Analytics blir det lätt som en barnlek att kontrollera hur väl hemsidan man besitter fungerar och vad som skulle kunna förbättras.

I ett IT-samhälle som det vi lever i idag så är marknadsföring över internet ofrånkomligt en av de lönsammaste investeringarna man som företagare kan göra. Det är till internet som man vänder sig i dag på jakt efter tjänster eller produkter och därför bör det också vara en självklarhet för den som vill bli hittad att figurera just i dessa trakter.

Vi har redan hjälpt 1000-tals kunder att lyckas, låt det också få bli er tur nu.

I arbete med sin onlinemarknadsföring så finns det otaliga verktyg och metoder som alla, helst tillsammans, hjälper dig och ditt företag att uppnå de allra bästa resultatsiffrorna. Google Adwords, Sökmotoroptimering (SEO) , affiliatemarknadsföring, bannerannonsering, eller varför inte marknadsföring via e-post eller filmproduktion som är så hett just nu.

För ökad synlighet genom sökmotoroptimering och sponsrade länkar

SEM är förkortningen för Search engine marketing. Ett begrepp som innefattar all annonsering som görs inom olika sökmotorer så som exempelvis Google, Bing och Yahoo. Andra benämningar som också inkluderar det samma är sponsrade länkar, PPC (pay per click) samt SEA (Search engine advertising).

I många fall så kännetecknas SEM av dess allt som oftast lyckade avslutningsfrekvens, höga interaktionsgrad samt enkelheten gällande mätbarhet jämfört med andra kanaler med samma syfte.

PPC (Pay per click) är en betalningsmetod för marknadsföring och annonsering över internet som bland annat nyttjas då man annonserar genom Google AdWords. Principen är enkel. Du som annonserar bestämmer själv hur stor budget du är beredd att lägga på din/dina annonser och betalar sedan enbart då någon klickar på annonsen och landar på den önskade sidan. Annonseringen i sig är alltså i övrigt kostnadsfri.

Etisk respektive oetisk sökmotoroptimering

Alla sökmotorer på nätet har tagit fram sina egna riktlinjer som beskriver hur de arbetar och vartefter sökmotoransvariga i sin tur också förväntas att följa. Det är riktlinjer som beskriver vad som är tillåtet att göra och vad de anser som oetisk optimering.

Sökmotoroptimering som strider emot de officiella riktlinjerna

Om sökmotorn anser att metoderna som man använder under sin optimering är oetiska så placeras man under kategorin black hat och blir utifrån det bestraffad genom olika metoder. Straffet för oetiska tekniker kan handla om allt ifrån att man blir tilldelad en lägre pagerank till att man helt och hållet kastas ut och svartlistas

Arbetet som görs för att utöka tillströmningen av besökare på sin webbplats till följd av en högre rankningsgrad i sökmotorernas resultatlistor.

För att bli hittad

Har man upprättat en virtuell närvaro och vill få ut någon nytta där igenom så är det omöjligt att bortse från sökmotoroptimeringen. Det är det här arbetet kring ens hemsida som gör en synlig på nätets alla sökmotorer vart potentiella kunder och intressenter vänder sig då de söker efter tjänster eller produkter för dess behov.

SEO med hög standard

Sökmotorernas komplexitet blir ständigt mer påtaglig och kraven på kvalitet ökar med det. För lyckade resultat och höge pagerank så krävs det också att hemsidan och dess innehåll följer utefter en mängd olika krav. Vet man inte hur det ska göras eller saknar man tiden som krävs så gör man bäst i att ta kontakt med en webbyrå som på professionell nivå kan stå behjälpliga.

Duplicerat innehåll är ett begrepp som används då texter och innehåll man publicerar nästintill eller fullt identiskt även presenteras via en annan domän.

Ur ett SEO-perspektiv så är duplicerat innehåll något som ska undvikas i allra högsta mån. Allt befintligt på en webbplats bör hållas unikt så att det endast går att nå via en och samma URL – din.

Möjliga problem vid dubbelindexerat innehåll:

 • Länkkraften som man skapat kommer inte enbart stanna på den webbplats som man besitter utan också spridas ut över flera.
 • Google väljer fel. Även om de försöker och många gånger lyckas sortera bort nytillkomna dubbletter så blir det ibland fel.
 • Statistikverktyg så som exempelvis Google Analytics kan också de i sin tur bli negativt påverkade.

301 Redirect är en av alla de statuskoder som programmerare kan använda sig utav i sin kodning för att hänvisa sökmotorspindlar till att utföra en önskad handling. 301 Redirect leder till en permanent ompekning som Google själva rekommenderar till om man har som avsikt att omdirigera sin sida. På så vis så klargör man för Google att sidan blivit förflyttad och därav bibehålls både länkkraft och rankning i möjligaste mån.

Precis som 301 Redirect så är också detta en statuskod för ompekning men skillnaden dem emellan är att detta enbart är en temporär sådan och att länkkraft och relevans därav inte följer med i flytten. Trots detta så är ändå 302 redirect vanligt förekommande i somliga system vilket där lett till att både länkkraft och pagerank hindras från att spridas vidare över sajten.

 

Vid arbete som offpage-optimering så behandlas och kontrolleras alla de yttre faktorerna kring en hemsida. Optimeringen avser allt det strategiska arbetet som utförs gällande den externa inlänkningen till sajten. Exempelvis så arbetar man med att uppbringa inlänkar av högsta möjliga kvalitet för att genom dessa skänka starkare relevans till sajtens utvalda sökfraser och nyckelord.

Kontroll som underlättar

Ju bättre koll man har på de olika externa inlänkningarna, desto enklare blir det också att effektivisera dess funktion så som att kunna justera dem vid behov etc. Något som exempelvis skulle kunna vara nödvändigt om något nytt system skulle skapa ytterligare adresser till målsidorna.

Länkkraft är begreppet som används för att precisera den faktiska kraft som en inlänk till själva sidan för med sig. Jämför man med PageRank så skiljer sig dessa ifrån varann på det vis att länken också kan ge ifrån sig fler signaler än de som blir beskrivna kring själva Pageranken, exempelvis gällande ankartexten.

Googles värdering av länkkraften

När Google värderar hur stark respektive mindre värdefull en inlänk är så sker det utifrån dess ålder, länkens position på sidan, dess relevans samt om det finns något som tyder på att länken skulle kunna vara betald etc.

En stark spelare ur sökmotoroptimeringsperspektiv

Ord eller fraser som formas till länkar i en text kallas för ankartexter. Länkningen finns dels där för att lotsa hemsidans besökare men påverkar samtidigt också hur sökmotorerna ser på webbplatsen och dess innehåll. Det är inte bara en viktig aspekt för sökmotoroptimeringens framgång utan också en av de viktigaste spelarna inom hela processen. Ankartexten förmedlar starkare sökordsrelevans till målsidan som man arbetar med för att kunna ges ökad organisk synlighet

RSS-flödet är en alldeles underbar teknik som förenklar stort för de som rör sig på nätet och vill få ut så mycket som möjligt under kortast tänkbara tid. Det är en möjlighet till att prenumerera på sidor, bloggar, forum och nyhetssajter som man har extra stort intresse kring och därav ofta brukar besöka.

I ett RSS-flöde samlas alla uppdateringarna så att man får dem sammanfattade och lättöverskådliga på ett och samma ställe. De syns i flödet i form av en rubrik och därefter en kortare beskrivning kring det nyupplagda innehållet tillsammans med möjligheten att ta sig vidare till den aktuella sidan.

Till en första början så var det allra främst bloggare som anslöt sig till flödena. Idag däremot så är det också vanligt att andra sidor utöver dessa gör det samma tack vare dess fördelar.

RSS och SEO

Ur ett SEO-perspektiv så är detta en mycket smart funktion att ta del utav om möjligheterna finns. Uppdateringar och nytt innehåll är bra för rankingfaktorn. Användarna kan alltså få en lättare skjuts i sin sökmotoroptimering vid kontinuerlig användning.

Precis som all meta-data så placerar man också sina meta-keywords mellanoch-taggarna i sin HTML-kodning. Idag så värdesätter Google dock dessa instruktioner något försiktigt tack vare att de tidigare missbrukats av webbmasters på flera olika vis.

Framtidssäkring

Om man bara använder sig utav sina meta-keywords på ett klokt vis så skadar det trots allt inte alls att lägga in några i sin kod till sajten. Ingen vet helt säkert huruvida taggen kommer att öka i styrka återigen inom någon framtid eller ej och därav kan det vara klokt att gardera sig i förtid. Se dock då till så att det är ord av värde och använd taggen restriktivt.

Anledningen till att du vid en sökning på nätet når fram till sidor som känns relevanta för de ord och fraser du skrev in tidigare i sökfältet är att Google tidigare indexerat dem. Man skulle kunna jämföra hela processen med böckers och katalogers innehållsregister. Tack vare Googles omfattande index så slipper man att bläddra igenom ett större antal sidor för att hitta det man söker då de redan finns kategoriserade och lagrade i sökmotorns minne.

Bing och Google är två sökmotorer som bland annat använder sig utav indexering.

Robots.txt är en typ av textfil som kan placeras i serverns grundnivå direkt under domänen för att informera besökande indexspindlar hur man önskar att de ska bete sig då de indexerar sidan. Genom enklare direktiv talar man om för spindeln vad de är tillåtna att se samt vad man vill hålla dolt.

Anledningen till att du vid en sökning på nätet når fram till sidor som känns relevanta för de ord och fraser du skrev in tidigare i sökfältet är att Google tidigare indexerat dem. Man skulle kunna jämföra hela processen med böckers och katalogers innehållsregister. Tack vare Googles omfattande index så slipper man att bläddra igenom ett större antal sidor för att hitta det man söker då de redan finns kategoriserade och lagrade i sökmotorns minne.

Bing och Google är två sökmotorer som bland annat använder sig utav indexering.

En oerhört kraftfull metod för att kontrollera sin webbplats förmåga till att driva besökaren mot den önskade handlingen och därigenom också generera resultat.

Alla som äger en hemsida startade en gång upp sin webbplatsen med en vision och målsättningar man hoppades på att nå fram till. Konvertering handlar om att få besökaren på platsen till att utföra den handling som man specifikt vill leda dem till. Det kan handla om allt ifrån att köpa ens tjänster/produkter, besvara en enklare enkät eller skriva upp sig för få ta del av företagets nyhetsmejl.

Mätbara resultat genom Google Analytics

Resultaten för ens hemsida läser man enkelt av genom Google Analytics där de visas i form utav en procentuell konverteringsgrad.

Google Instant gör det möjligt för den som söker att se alternativa resultat samtidigt som man skriver in sin förfrågan i sökmotorns sökfält. Detta bidrar till att man når fram till det eftersökta innehållet betydligt mycket snabbare än vad man annars gjort samtidigt som man också blir hjälpt till att mer träffsäkert hitta rätt sökfraser för bäst utdelning.

Google Instants främsta fördelar

 • Snabbare sökningar
 • Omedelbara resultat
 • Förslag till bättre nyckelord

Ett koncept som ofta berörs då man arbetar med sökmarknadsföring och kan bäst beskrivas som en slags matematisk formel användbar för sökmotorerna då de arbetar med att rangordna de olika webbplatserna och dess positioner i de organiska träfflistorna. Det är tack vare dessa matematiska formler som vi när vi skriver in en sökfras får de mest relevanta resultaten som svar.

Ständigt blir dessa algoritmer allt mer komplexa genom dess utveckling och därför så är det också av stor vikt att man förstår dess funktion och aktivt anpassar sin hemsida för att hålla sina positioner eller rankas högre i träfflistan.

Canonical URL, taget från det engelska ordet canon – norm/riktlinje används för att hjälpa sökmotorerna med att hitta duplicate content samtidigt som man också talar om för dem vilken URL som är den rätta. Vilken URL som sökmotorerna så som bland annat Google och Bing ska betrakta och behandla som originalet.

 

Först och främst så behöver man själv hitta bra länkar att bygga sin sökoptimering på. Därefter kan man arbeta vidare och söka efter länkpartners som hjälper en i optimeringsarbetet genom att också de länka till landningssidan för att öka dess pagerank. Dessa kallas då för länkpartners. Om man hittar starka kandidater så kommer det också att leda till att mängden besökare på webbplatsen skjuter i höjden.

 

Bounce rate är en mycket effektiv måttstock gällande hur hög kvalitet ens hemsida tycks hålla samt hur god dess förmåga är till att finna och nå fram till den rätta eftertraktade målgruppen.

Få koll på din avvisningsfrekvens

Om ni lyckats med att dra besökare till er webbplats så har ni gjort en stor vinst, men i nästa skede så gäller det också att hålla dem kvar på sidan så att de tar del av informationen som ni vill nå ut med samt att de genomför den handling ni uppmanar dem till.

En bounce sker genom något av följande görs:

 • Besökaren stänger antingen tabben eller hela sidan.
 • Besökaren väljer att skriva in en annan URL i adressfältet.
 • Klickar sig vidare från din sida via en länk till en annan.
 • Den besökande klickar på bakåtknappen och lämnar därmed din webbplats.
 • En bounce noteras också då besökaren stannar kvar inaktiv på en och samma sida i som minst 30 minuter.
 • En bounce registreras då besökaren lämnar webbplatsen från ingångssidan utan att samverka med sidan.

Sociala medier är idag långt ifrån enbart en plats vart man kan hålla kontakten med gamla vänner eller interagera med nuvarande genom inlägg och kommentarer. Det är också ett ypperligt uppehälle för framåtsträvande och moderna företag som vill ha en möjlighet till att hålla sig nära sina kunder och konkurrenter.

En möjlighet ingen bör missa

Har man inte redan lagt till SNM som en gren i sin internetmarknadsföring så är det på tiden att man öppnar upp sina ögon. Genom att hålla sig aktiv och informera samt annonsera via sociala medier så kan man inte bara snabbt sprida sitt budskap utan också hålla en nära betryggande kontakt till nuvarande och blivande konsumenter där de befinner sig.